Tiešraide ⟩ Hibrīddraudi Baltijā: Rīgas konferences 2022 otrā diena (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas konference 2022
Rīgas konference 2022 Foto: Valdis Kaulins / Rīga Conference / Latvian Transatlantic Organisation

Drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference 2022" otrajā dienā tiks diskutēts par Baltijas valstu cīņu ar hibdrīdapdraudējumiem, vai Krievija nonāks aiz jauna dzelzs priekškara un kāda ir sieviešu loma miera procesos. Konference tiešraidē skatāma portālā TVNET.

Rīgas konferences 2022 galvenā programma norisināsies divu dienu garumā - 21. un 22. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Konference tiešraidē būs skatāma vietnē www.rigaconference.lv un portālā TVNET. Ar pilnu konferences programmu var iepazīties šeit.

Konferencē galvenais uzsvars likts uz Krievijas 24.februāra iebrukumu Ukrainā un tā radītajiem drošības izaicinājumiem reģionā. Pasākuma pirmajā dienā tika apspriesti tādi temati kā stratēģiskā sadarbība Eiropas un reģionālajā līmenī, jaunā NATO stratēģiskā koncepcija, hibrīddraudi, ekonomiskās sankcijas un globālie drošības izaicinājumi.

Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) ģenerālsekretāre Sigita Struberga norāda: "Mēs zinām, ka Ukraina uzvarēs. Vienlīdz svarīgi ir raudzīties uz karu Ukrainā kā tādu, kāds tas ir - Krievijas mestais cimds Rietumu sabiedrībām, lai izaicinātu liberālo pasaules kārtību."

Šogad pasākumā klātienē un attālināti piedalīsies 517 dalībnieki no 38 pasaules valstīm.

Rīgas konference kopš 2006.gada ir viena no Baltijas jūras reģiona nozīmīgākajām platformām, kurā tiek diskutēts par drošības un ārpolitikas jautājumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu