VIDEO Purvciema "melnais punkts" - eksperts skaidro, kā izbraukt bīstamo krustojumu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Google maps

Ņemot vērā neskaitāmās avārijas, kas teju ik dienu notiek pretim lielveikalam "Lidl" jeb Purvciema "melnajā punktā", raidījums "Degpunktā" uzrunāja satiksmes ekspertu, kas sniedza ieteikumus un piedāvāja stratēģiju krustojuma izbraukšanai bez avārijas situācijas izraisīšanas.

Pēdējos pāris gados vismaz desmit reizes raidījums vēstījis par neveiksmīgu krustojumu Purvciemā, kur autovadītāji regulāri nespēj izvērtēt braukšanas priekšroku.

Sadursmes starp automašīnām "melnajā punktā" notiek katru otro dienu, bet smagākajos gadījumos teju vienmēr kāds šoferis juties apmulsis, nogriežoties pa kreisi. Piemēram, šīs vasaras sākumā kāda autovadītāja steidzās uz bērēm, bet pārprata luksofora signāla norādes.

Savukārt tie šoferi, kas, tuvojoties Ilūkstes un Dzelzavas ielas krustojumam, atrodas uz galvenā ceļa, parasti stāsta par pēkšņu triecienu automašīnas sānā, no kura nevarēja paspēt izvairīties.

Ceļu satiksmes eksperts Oskars Irbītis stāsta, ka vienā no "melnajiem punktiem" esot augsts avāriju skaits – negadījuma iemesls ir ļoti liela sadalošā josla.

Sadalošās joslas platums liek autovadītājiem domāt, ka krustojumā var iebraukt un gaidīt vairākas automašīnas. Taču, ja ceļa posmā sastājas vairāk nekā divi spēkrati, izveidojas rinda un visi vadītāji atbrīvot krustojumu nepaspēs. Ceļu satiksmes eksperts plašāk iezīmē situāciju.

Luksoforā degošais sarkanais krusts ir salīdzinoši jauns elements ceļu satiksmes organizācijā. Irbītis stāsta, ka dažiem šoferiem jāatjauno zināšanas par simbola nozīmi.

Pēc viņa teiktā, attiecīgajā vietā ir mēģināts uzlabot satiksmes plūsmu, taču ir jābūt uzmanīgiem, jāvēro gaismas luksoforā.

Eksperts uzskata, ka samazināt bīstamību Dzelzavas un Ilūkstes ielu krustojumā var divējādi – pirmkārt, sašaurinot sadalošās joslas platumu, piemēram, izveidojot papildu ieskrējiena joslu, kas samazinātu iespēju šķērsoties trajektorijām. Kā arī ieguvums, viņaprāt, būtu luksoforu ciklu pārskatīšana, attiecīgi – sarkanajam krustam degot pāris sekundes ilgāk, automašīnu rinda varētu izbraukt nedaudz raitāk.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu