Meloni: Padošanās Putina šantāžai novedīs tikai pie jaunām prasībām (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Itālijas premjerministre Džordža Meloni
Itālijas premjerministre Džordža Meloni Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas jaunā valdība nepakļausies Krievijas diktatora Vladimira Putina šantāžai, otrdien paziņojusi, premjerministre Džordža Meloni, atzīstot, ka valsti sagaida smagas problēmas, kādas tā nav pieredzējusi kopš Otrā pasaules kara.

Pirmo reizi uzrunājot parlamentu valdības vadītājas statusā, Meloni arī uzsvēra, ka labējo partiju veidotā koalīcija panāks, ka Itālijas balss tiek sadzirdēta Eiropā, piebilstot, ka Romai nav nepieciešama ārvalstu valdību uzraudzība.

Tajā pašā laikā jaunā premjerministre uzsvēra, ka Itālija pilnībā ir Eiropas un Rietumu sastāvdaļa.

Viņa norādīja, ka tiks turpināta līdzšinējā premjerministra Mario Dragi politika un ka Itālija ir uzticama NATO partnere, atbalstot Ukrainu tās cīņā pret Krievijas agresiju.

"Padošanās Putina šantāžai enerģētikā neatrisinās problēmu. Tā to [tikai] palielinās, paverot ceļu jaunām prasībām un šantāžai," uzsvēra Meloni.

Jauno valdību veido labējo partiju koalīcija, kas septembrī notikušajās vēlēšanās izcīnīja absolūto vairākumu abās parlamenta palātās. Tās sastāvā ir Meloni vadītā nacionālkonservatīvā partija "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi"), Mateo Salvīni pārstāvētā nacionālkonservatīvā "Līgu" un bijušā premjerministra Silvio Berluskoni dibinātā konservatīvā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!").

Savā uzrunā Meloni apsolīja, ka jaunā valdība sniegs finansiālu atbalstu mājsaimniecībām un uzņēmumiem, kas cieš no enerģētiskās krīzes, brīdinot, ka tas var aizkavēt vairāku citu priekšvēlēšanu solījumu izpildi.

Meloni arī paziņoja, ka viņas vadītā valdība apturēs nelegālo imigrantu plūsmu pār Vidusjūru un likvidēs cilvēku kontrabandistu tīklus.

"Konteksts, kādā valdībai būs jādarbojas, ir ļoti sarežģīts, iespējams, vissarežģītākais kopš Otrā pasaules kara," atzina jaunā premjerministre, piebilstot, ka nākamgad tautsaimniecība var pāriet lejupslīdes fāzē.

Tomēr viņa uzsvēra, ka Itālija joprojām ir "visskaistākā kuģis pasaulē", kas pārdzīvos pašreizējo vētru.

Otrdienas vakarā parlamenta apakšpalātā paredzēts uzticības balsojums par jauno valdību, bet Senātā uzticības balsojums gaidāms trešdien.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu