Lībiņa-Egnere: 13. Saeimai godu nedara Osipovas neapstiprināšana par Augstākās tiesas tiesnesi (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

13. Saeima aizvadītajos četrus gados paveikusi daudz, taču palikušas arī neizdarītas lietas, "TV3" raidījumā "900 sekundes" sacīja Saeimas deputāte Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Viņa norādīja, ka šo Saeimas ciklu vērtētu ar labu novērtējumu, jo esot paveikts daudz. Viņa atgādināja, ka šajā, 13.Saeimā, pieņemta administratīvi teritoriālā reforma (ATR), augstskolu reforma. Tāpat 13.Saeima visai ātri esot tikusi galā ar izaicinājumiem, kurus radīja Covid-19 pandēmija.

"Saeima daudz darījusi, lai iedzīvotāju pirktspēja tiktu palielināta," teica Lībiņa-Egnere un atgādināja, ka, piemēram, tika nodrošināta arī pensiju palielināšana.

Viņa arī norādīja, ka 14.Saeimā, visticamāk, zināmā mērā tiks atstātas attālinātā darba iespējas. "To noteikti var un vajag izmantot," par mācībām, kas gūtas pandēmijas laikā teica Lībiņa-Egnere.

Runājot par nepadarītajiem darbiem, Lībiņa-Egnere norādīja, ka 13.Saeimai godu nedara Sanitas Osipovas neapstiprināšana par Augstākās tiesas tiesnesi, jo šajā gadījumā tika pārkāpts varas dalīšanas princips.

Tāpat Lībiņa-Egnere atgādināja par mēģinājumu izpildīt Satversmes tiesas spriedumu, pieņemot Civilās savienības likumu, kas bija nesekmīgs. "Satversmes tiesas spriedumi tiesiskā valstī ir jāpilda," viņa piebilda.

Vēstīts, ka šodien 13.Saeimas sasaukums sanāks uz pēdējo sēdi. Deputāti šodien ir iecerējuši pieņemt četrus likumus, liecina parlamenta sēdes darba kārtība.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu