Sociālajā tīklā “Tik Tok” parādījusies jauna un bīstama tendence

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Sociālajā tīklā “Tik Tok” parādījusies jauna bīstama tendence, kurā cilvēkiem tiek ieteikts, dodoties gulēt, aizlīmēt muti. Eksperti brīdina, ka tas var būt ļoti bīstami.

Mutes aizlīmēšana naktī ir veids, kā cilvēkam miegā neļaut elpot caur muti.

“Ja tu ciet no obstruktīvas miega apnojas, tad, jā, tas var būt ļoti bīstami. ” izdevumam “CNN” pauda miega speciālists Radžs Dasgupta.

Ne visi, kuriem ir obstruktīvā miega apnoja, par to zina. Cilvēks ar šo miega kaiti naktī vairākas reizes uz mirkli pārstāj elpot. Vairāk nekā viens miljards cilvēku vecuma grupā no 30 līdz 69 gadiem, visticamāk, cieš no šīs kaites.

Aizlīmēt muti miegā sociālā tīkla “Tik Tok” lietotāji iesaka, lai saglabātu jauneklīgu sejas izskatu.

“Es aizlīmēju muti katru dienu. Pareizs miegs ir ļoti svarīgs, lai saglabātu jaunību un justos labi,” sociālajā tīklā stāsta kāda sieviete.

Savukārt kāda cita sieviete teica, ka neatminoties, kāpēc sākusi pirms miega līmēt ciet muti.

“Patiesību sakot, es nezinu. Es to redzēju “Tik Tok”, bet nevaru atcerēties, kāds no tā bija labums. Tomēr tas man palīdz gulēt,” brīnījās viņa.

Kāds varētu būt labums no mutes aizlīmēšanas miegā? Tā var novērst krākšanu, slāpes, sausu muti un sliktu elpu no rīta. Elpojot sausu gaisu caur muti, var arī sakairināt plaušas. Tiesa, mutes aizlīmēšanas vietā šajā gadījumā var izvēlēties gaisa mitrinātāju.

“Elpošana caur degunu var arī pazemināt asinsspiedienu,” piebilda Dasgupta.

Katram, kurš grasās pievērsties šai mutes aizlīmēšanas tendencei, gan būtu iepriekš jānoskaidro, vai viņš necieš no miega apnojas, jo pretējā gadījumā iznākums var būt visai bēdīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu