Kāpēc sievietes krāpj biežāk? Kāpēc neuzticība ir arī garīgā izaugsme? (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Šoreiz Ievas Sīmanes podkāstā "Par baudām" meklēsim atbildes uz ļoti interesantiem jautājumiem par neuzticību, krāpšanu un rīcības robežām.  

Ieva Sīmane
Ieva Sīmane Foto: No personīgā arhīva

Kas īsti ir krāpšana? Vai to mēs varam definēt? 

"Krāpšana un neuzticība ir viena no dzīves sastāvdaļām, un lielākoties cilvēki no tā bēg un cenšas izvairīties un nerunāt par to, bet es uzskatu, ka krāpšana un neuzticība ir tomēr garīgā izaugsme  savā ziņā. Tu tajā brīdī nevis domā par to, kāpēc tas cilvēks man to ir nodarījis, bet tu domā par to, ko tev šī dzīves situācija ir iemācījusi," uzsver seksa koučs, attiecību eksperte Ieva Sīmane

"Definīcijas nav, jo cilvēkiem uztvere par krāpšanu ir  ļoti atšķirīga pat arī pāra ietvaros. bet pamatu pamatos tā var būt vai nu fiziska, vai emocionāla, vai abas kopā. Tas var būt paviršs, fizisks akts, kuru šis cilvēks, iespējams, vairs nekad neatkārtos - gadījuma sakars. Bet bīstamāka ir šī emocionālā neuzticība, kad cilvēks jau ir iekārojis konkrētu personu un apsvēris domu virzīt lietas kaut kā kopā tālāk ar viņu."

Kura no krāpšanām ir sāpīgāka?

"Nepatīkamas, protams, ir šīs abas neuzticības. Abas ir destruktīvas un attiecības postošas. Reizēm cilvēki no tā neatgūstas nekad, bet ir cilvēki, kuri atgūstas un vēlas kopdzīvi turpināt. Un tas nozīmē, ka tu sāc attiecības ar šo pašu cilvēku vēlreiz. Tas būs pavisam cits stāsts un pilnīgi citas sajūtas. Citas pārliecības un cits uzticības līmenis."

Kas krāpj vairāk - vīrieši vai sievietes?

"Būsiet varbūt pārsteigti, bet pēc statistikas vairāk tomēr  krāpj sievietes. Tieši tāpēc, ka sievietes ir emocionālākas un viņas vairāk nododas emociju vadītai krāpšanai. Vīriešiem šī krāpšana ir salīdzinoši daudz vienkāršāka. Sieviete, ja krāpj, tas ir bijis jau pārdomāts lēmums un ar kādu konkrētu cilvēku ar kuru viņai jau ir uzradušās spēcīgas emocijas. Vīrietim šīs pieķeršanās var nebūt," skaidro Sīmane. 

Vairāk šo aizraujošo sarunu klausies Ievas Sīmanes podkāstā "Bar baudām" 1. sērijā "Krāpšanas robežas". 

"Mans vārds ir Ieva Sīmane, esmu baudas eksperte, attiecību un seksa koučs, psihoterapeite apmācībā, kā arī vairāku grāmatu autore. Kāpēc tieši sekss? Nu varbūt tāpēc, ka pirmo O piedzīvoju tikai 25 gadu vecumā un šī diena kļuva par vienu no sajūsminošākajām dienām manā mūžā. Toreiz sapratu, ka seksualitātes izpētei būs nozīmīga loma manā dzīvē. Savā podkāstā sarunājos ar dažādiem cilvēkiem par dzīves virzītājspēku – seksualitāti - tās dažādos griezumos, dalāmies personīgās pieredzēs, stāstos un vērtīgos profesionāļu ieteikumos. Priecāšos, ja tev noder un patīk tas, ko es daru. Paldies par tavu atbalstu, atsauksmi vai ieteikumiem.

Par baudām, Ieva"

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu