Augšdaugavas novadā novembrī notiks militārās mācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lauma Vītola/LETA

Augšdaugavas novadā, poligonā "Meža Mackeviči", notiks militārās mācības, informē pašvaldība.

Novembrī poligonā "Meža Mackeviči" Augšdaugavas novada Vaboles pagastā tiks organizēta iepriekš plānota Zemessardzes 3. Latgales brigādes karavīru un zemessargu apmācība, izmantojot gan šautuves, gan arī poligona teritoriju. Savas spējas trenēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes štāba, bataljonu un Inženieru rotas karavīri un zemessargi.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona karavīri poligona šautuvēs trenēs pistoļu un vieglo ložmetēju kaujas šaušanas prasmes, kā arī īstenos 120 milimetru Mīnmetēju baterijas lauka kaujas iemaņu un citas apmācības.

Savukārt Zemessardzes 34.kājnieku bataljona zemessargi divu nedēļu nogalēs pilnveidos šaušanu ar vieglajiem ložmetējiem un triecienšautenēm, tiks apmācīti arī jaunie kvadraciklu "Bombardier" vadītāji.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes Inženieru rota novembrī poligonā "Meža Mackeviči" rīkos vispārējo apmācību, traktortehnikas operatoru apmācību un spridzināšanas mācības.

Poligonā novembrī mācības organizēs arī citas Nacionālo bruņoto spēku vienības. Piemēram, Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu bataljona zemessargi vienā no nedēļas nogalēm pilnveidos granātas mešanas prasmes.

Visas mācības tiek organizētas atbilstoši apstiprinātām drošības prasībām.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, jo viens no galvenajiem mācību mērķiem ir zemessargu kaujas gatavības uzlabošana un valsts aizsardzības spēju stiprināšana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu