Putins: Krievijas militārā tehnika ir novecojusi un tā ir jāmodernizē (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: ID1974/Shutterstock

Kara noziedznieks Vladimirs Putins trešdien, 2. novembrī, paziņojis, ka Krievijas ieroči ir jāmodernizē, tādējādi atzīstot, ka Krievijas militārā tehnika ir novecojusi, vēsta medijs "Insider".

"Piemēram, attiecībā uz katru ekipējuma vai aprīkojuma vienību mums ir jāuzklausa tie, kas to izmanto, un jāsaprot, kā šīs vienības darbojas un vai tās ir piemērotas paredzētajam mērķim," sacījis Putins.

"Tas pats attiecas arī uz ieročiem, kuriem, lai tie būtu efektīvi, ir nepieciešama pastāvīga un nepārtraukta modernizācija un uzlabojumi," piebilda Putins. "Tādēļ, kā jau teicu, ir būtiski veicināt konkurenci starp ražotājiem un izstrādātājiem."

Šos komentārus Putins izteica, tiekoties ar koordinācijas padomi, lai apspriestu to, ko viņš nosaucis par "aktuāliem jautājumiem" aizsardzības nozarē, kā arī citās nozarēs, ziņo Kremlis.

Putina atzīšanās ir ievērojams pavērsiens. Augustā viņš militārajā forumā ārvalstu sabiedrotajiem lielījās, ka Krievijas ieroči ir "jaunākie" un "desmitiem gadu priekšā" saviem ārvalstu analogiem.

Pēdējo nedēļu laikā Putins ir norādījis, ka Krievijai steidzami jāracionalizē un jāatjaunina armijas administratīvās procedūras un ieroču ražošana.

Piektdien, 28. oktobrī, viņš aizsardzības ministram Sergejam Šoigu paziņoja, ka ir jāmodernizē armijas reģistrācijas un iesaukšanas biroji, norādot uz "zināmām problēmām, grūtībām" Krievijas 300 000 rezervistu mobilizācijā, vēsta Krievijas ziņu raidorganizācija "Moscow 24".

Septembrī Putins arī mudināja Krievijas aizsardzības uzņēmumus modernizēt un palielināt ražošanas jaudas, iesakot tiem izpētīt, kā to aprīkojums darbojas salīdzinājumā ar Rietumu ieročiem, ziņo ar Krieviju saistītais televīzijas kanāls NTV.

Krievijas iebrukums Ukrainā, kas jau tuvojas devītajam mēnesim, ir atklājis sistēmiskas nepilnības tās armijas loģistikā, kara doktrīnā un militārajās tehnoloģijās.

Saskaņā ar Rietumu izlūkdienestu datiem Maskavas nespēja iekarot un noturēt ievērojamu teritoriju Ukrainā, kā arī kaujās iznīcināta liela daļa tās ekipējuma, ir piespiedusi to izvietot padomju laika tankus un ieroču sistēmas.

Trešdien, 2. novembrī, Pentagons paziņoja, ka Ziemeļkoreja ir slepeni piegādājusi Krievijai artilērijas šāviņus, kurus paredzēts izmantot Ukrainā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu