Par izteikumu "Skadovska - tā ir Ukraina" okupanti ar nāvi sodījuši sievieti, apgalvo laikraksts (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Hersonas apgabala pilsētā Skadovskā okupanti ar nāvi sodījuši vietējo iedzīvotāju Tatjanu Mudrenko, kas konfliktējusi ar okupācijas “varas iestādēm”, vēsta laikraksts “The Financial Times”.

Skadovska atrodas Krievijas okupētajā un anektētajā Hersonas apgabala daļā.

Par 56 gadus vecās Mudrenko nogalināšanu laikrakstam pavēstīja sievietes māsa Natālijas Čornoja. Notikušo apstiprināja arī vairāki aculiecinieki.

Mudrenko Skadovskā strādājusi par medmāsu un aktīvi protestējusi pret okupantiem.

Viens no pēdējiem konfliktiem noticis oktobra sākumā, kad viņa nosodījusi prokrieviskos ukraiņu policistus par sadarbību ar okupācijas spēkiem un izkliegusi “Skadovska - tā ir Ukraina!”

Neilgi pēc tam sieviete aizturēta. Aizturēts arī viņas 60 gadus vecais dzīvesbiedrs Anatolijs Orehovs. Vēlāk viņš atbrīvots, tomēr viņam bija lauzta roka un viņš bija piekauts.

Pēc Mudrenko bērēm vīrietis atkal pazudis.

15.oktobrī Čornojai paziņots, ka viņas māsa esot mirusi. Medmāsas kaimiņi apgalvojuši, ka viņa tikusi pakārta pie pilsētas tiesas ēkas.

“The Financial Times” neizdevās iegūt neatkarīgu apstiprinājumu šai informācijai par Mudrenko nāves apstākļiem. Par sievietes nāvei oktobrī ziņoja arī Ukrainas cilvēktiesību aktīvisti un izdevums “Cenzor.net”.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu