Krāslavas novadā notiks zemessargu militārās mācības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Militārās mācības "Namejs 2022" Augšdaugavas novadā
Militārās mācības "Namejs 2022" Augšdaugavas novadā Foto: Ivars Soikāns/LETA

Krāslavas novadā nedēļas nogalē notiks zemessargu militārās mācības. Zemessargi apgūs kaujas elementus apbūvētā vietā un orientēšanās iemaņas.

Sestdien, 5.novembrī, un svētdien, 6.novembrī, Krāslavas novadā notiks Zemessardzes 35.kājnieku bataljona zemessargu militārās mācības, lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas. Kastuļinas pagasta Priežmales ciematā zemessargi apgūs kaujas elementus apbūvētā vietā, bet Šķeltovas pagastā - orientēšanās iemaņas.

Uzdevumu izpildes laikā šajā apvidū pārvietosies militārā tehnika, karavīri un zemessargi ar strēlnieku un kaujas atbalsta ieročiem. Mācību uzdevumu veikšanai Priežmalē tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Krāslavas novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu.

Militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas. Tām jābūt nemainīgi augstā līmenī, lai regulārie spēki, Zemessardze un rezerves karavīri vienmēr būtu gatavi savlaicīgi reaģēt uz potenciāliem apdraudējumiem, garantējot Latvijas drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu