Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Video Stradiņos mediķi pacientei vairāk nekā septiņu stundu ilgā operācijā izoperē milzu audzēju (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
BKUS Operāciju zāle. Ilustratīvs attēls.
BKUS Operāciju zāle. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) mediķi izglābuši gados jaunu pacienti, izoperējot leiomiosarkomu, aortā ieaugušu agresīvu audzēju melones lielumā, vēsta Panorāma.

Ārsti paši atzina, ka sākotnēji bija skeptiski, vai operācija iespējama, bet bez operācijas sieviete dzīvotu vien maksimums divus mēnešus.

"Operācija noritēja septiņas ar pusi stundas, bišķi nogurām, bet gandarījums bija nenormāls," saka PSKUS Ķirurģijas klīnikas ķirurgs Sergejs Šapovalovs. Savukārt PSKUS Ķirurģijas klīnikas vadītājs, profesors Jānis Gardovskis norādīja: "Tas parāda lielu slimnīcu, ar daudzām klīnikām, iespējas. Ka šī sadarbība: ķirurģija, uroloģija, asinsvadu ķirurģija, intensīvā terapija... – kopīgi var to darbu paveikt."

Paciente Alda Bālsa stāsta, ka agresīvais audzējs sevi lika manīt dažu mēnešu laikā. Pēc smagās operācijas sieviete ir bezgala pateicīga visiem, kas viņu aprūpēja. Aldai 1. decembrī ir dzimšanas diena. Viņa saka, ka šogad to svinēs kā nekad. Jo, ja nebūtu Stradiņa slimnīcas ārstu, kuri nenobijās, viņa šos Ziemassvētkus nesagaidītu.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu