"Iesim pie visiem politiķiem, kuri solīja atbalstu!" Nodibinājumam atsaka finansējumu paliatīvās aprūpes sniegšanai (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Balvas laureāte, "Hospiss LV" valdes priekšsēdētāja Ilze Neimane-Nešpora piedalās Eiropas Pilsoņu balvas pasniegšanas ceremonijā.
Balvas laureāte, "Hospiss LV" valdes priekšsēdētāja Ilze Neimane-Nešpora piedalās Eiropas Pilsoņu balvas pasniegšanas ceremonijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nodibinājumam “Hospiss LV”, kas jau gadu sekmīgi veicis paliatīvās aprūpes nodrošināšanu nedziedināmi slimiem cilvēkiem, valsts atteikusi finansējumu projekta turpināšanai, vēsta TV3 Ziņas.

Labklājības ministrija norādījusi, ka hospisa pakalpojuma turpinājums nākamgad nav iespējams.

“Ko mums darīt? Uz neskaitāmiem jautājumiem, kas notiks ar klientiem, kuriem aprūpe ir sākta un kuri 31.decembrī nebūs nomiruši, komentārs no atbildīgo ierēdņu puses ir tāds, ka mums ir pareizi jāizvēlas savi klienti. Uz jautājumu, kā var prognozēt, vai cilvēks nodzīvos mēnesi vai divus, atbildes, protams, nav. Bet tātad atbilde skan - jums ir pareizi jāizvēlas klients, lai 31. decembrī, mums vairs klientu nebūtu,” saka Nodibinājuma “Hospiss.lv” izveidotāja Ilze Neimane-Nešpora.

Labklājības ministrija tagad piedāvā līgumu pagarināt līdz maijam, lai nodibinājums varētu pabeigt esošo slimnieku aprūpi. Tiesa, naudu ministrija šim mērķim nedos, tas tad būtu jādara par pašas organizācijas esošajiem līdzekļiem.

Ministrijā norāda, ka izprot vajadzību pēc hospisa pakalpojuma, taču, lai tam piešķirtu finansējumu, vajadzīgs politisks lēmums no valdības.

“Hospiss LV” vadītāja nav gatava padoties un ļaut izčibēt vairākus gadus veidotam projektam: “Mēs iesim pie visiem tiem, kuri mums solīja, tikpat drosmīgi, acīs skatoties, jautāsim, lai solījumi tiek pildīti! Arī Kariņa kungs publiski izteicās, ka šis te noteikti ir jāturpina. Arī Eiroparlamentā mūs ir sadzirdējuši, mēs izmantosim visas sviras, mēs kliegsim medijos, mēs iesim piketēt, klauvēsim pie durvīm un gaidām ar nepacietību jauno labklājības un veselības ministru.”

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu