Tavaru mulsina Kariņa nevēlēšanās koalīcijas veidošanas gaitā runāt ar Pīlēnu kā AS pārstāvi (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars
"Apvienotā saraksta" Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars Foto: Edijs Pālens/LETA

"Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars ir neizpratnē par pašreizējā Ministru prezidenta, jaunās koalīcijas veidošanas sarunu vedēja Krišjāņa Kariņa (JV) nevēlēšanos runāt ar arhitektu un uzņēmēju Uldi Pīlēnu kā AS pārstāvi.

Intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" Tavars uzsvēra, ka Pīlēns jau pirms Saeimas vēlēšanām bija izvirzīts kā AS premjera amata kandidāts, turklāt AS valde un Saeimas frakcija viņam ir devusi pilnvarojumu pārstāvēt šo sarakstu koalīcijas veidošanas sarunās.

Tavars uzskata, ka Kariņš nevēlas runāt ar Pīlēnu, jo ir sapratis, ka šī sarunu biedra intelektuālā kapacitāte ir augstāka par viņa paša intelektuālo kapacitāti. "Tajā brīdī, kad Kariņa kungs saprot, ka viņam trūkst ideju vai argumentu pret Pīlēna kunga teikto, viņš uzdod jautājumu: "Kas ir Uldis Pīlēns?" Man tas šķiet nedaudz smieklīgi," sacīja Tavars.

Politiķis vairākkārt uzsvēra, ka AS šajā valdībā nav gatava strādāt "pa vecam", bet vēlas veidot jaunu pārvaldības modeli. Viņš uzskata, ka pagājušajā nedēļā notikusī memoranda parakstīšana vēl nedod nekādas garantijas, ka valdība šādā sastāvā tiks izveidota. Ar memoranda parakstīšanu ir pausta apņemšanās sākt strādāt pie valdības deklarācijas rakstīšanas, sacīja politiķis.

Viņam reizēm rodoties sajūta, ka Kariņš dara visu iespējamo, lai atstatītu sevi no jaunās valdības veidošanas. Tavars domā, ka līdzīgs vērtējums par notiekošo varētu būt arī Nacionālajai apvienībai, taču šis partneris esot izvēlējies vienkārši paklusēt.

Jautāts, līdz kurai dienai gaidīt AS atbildi par dalību turpmākajās koalīcijas veidošanas sarunās, Tavars lika noprast, ka tā varētu būt piektdiena, 11.novembris.

Kā ziņots, Kariņš koalīcijas veidošanas sarunu gaitā vairākkārt paudis nevēlēšanos runāt ar Pīlēnu, jo viņš nav ne ievēlēts Saeimā, ne arī izteicis gatavību strādāt Kariņa valdībā.

Ja AS šonedēļ nesniegs atbildi par Kariņa piedāvāto atbildības jomu dalījumu, iecere izveidot trīs partiju valdības koalīciju varētu arī neizdoties.

Kariņš pēc trešdien notikušās tikšanās ar AS pauda cerību, ka AS atbildi uz viņa piedāvāto atbildības jomu piedāvājumu sniegs pirms nedēļas beigām. Tomēr no Kariņa sacītā secināms, ka, ja šonedēļ atbilde no AS netiek saņemta, tad droši vien neizdosies tikt skaidrībā ar virzīšanos uz šāda veida koalīcijas izveidi.

Savukārt AS līderi Edvards Smiltēns, Tavars un Pīlēns uzsvēra, ka sākumā ir nepieciešams strādāt pie valdības darāmajiem darbiem un vienoties, kas ir paveicams konkrētajās nozarēs. Tāpat jābūt skaidrībai, vai nozarēm būs vai nebūs pieejams nepieciešamais finansējums, atzīmēja AS politiķi.

Foto: "Jaunā vienotība" tiekas ar partiju "Apvienotais saraksts" pārstāvjiem

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu