Aizkrauklē būtiski paaugstinās maksu par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizkrauklē plānots ievērojami paaugstināt maksu par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, ziņo pašvaldība.

SIA "Aizkraukles ūdens" 27.oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzis ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektu. Tas paredz, ka tarifs nākamajā gadā mainīsies divas reizes - 1.februārī un 1.maijā.

No 1.februāra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,35 eiro par kubikmetru (m3) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un 1,54 eiro par m3 bez PVN būs jāmaksā par kanalizāciju. Salīdzinot ar pašreizējo maksu, plānots 23% pieaugums ūdensapgādes pakalpojumiem un 44% - kanalizācijas pakalpojumiem.

No 1.maija tarifu plānots paaugstināt līdz 1,52 eiro par m3 bez PVN par ūdenssaimniecības pakalpojumiem un līdz 1,71 eiro par m3 bez PVN par kanalizāciju. Līdz ar to maijā, salīdzinot ar šī brīža tarifu, paredzams 38% cenu pieaugums ūdensapgādes pakalpojumiem un 60% - kanalizācijas pakalpojumiem.

Tarifu izmaiņas saistītas ar elektroenerģijas, transporta, personāla un citu izmaksu pieaugumu, turklāt SIA "Aizkraukles ūdens" šos tarifus nav mainījusi kopš 2015.gada.

SIA "Aizkraukles ūdens" apgrozījums 2021.gadā bija 0,59 miljoni eiro, bet zaudējumi - 9830 eiro. Uzņēmums pieder Aizkraukles novada pašvaldībai, liecina "Firmas.lv" dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu