Politologs nosauc "Konservatīvo" jaunās valdes galveno uzdevumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Politologs Filips Rajevskis
Politologs Filips Rajevskis Foto: Lita Krone/LETA

Politiskās partijas "Konservatīvie" jaunās valdes galvenais uzdevums būs ļoti sarežģīts - atgūt iedzīvotāju un vēlētāju uzticību, sarunā ar aģentūru LETA pauda politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Viņaprāt, lai šo uzdevumu izpildītu, būs svarīgs ne vien valdes sastāvs, bet arī jaunās idejas, kādas "Konservatīvie" piedāvās. Viņa ieskatā, iepriekšējās idejas vairs nestrādā, citādi vēlētāju uzticība nebūtu zaudēta. Tomēr neizskatās, ka jaunas idejas, ar ko piesaistīt vēlētājus, jau būtu izdomātas, tāpēc tas partijai būs tuvāko gadu lielākais uzdevums, pauda politikas eksperts.

Vaicāts, vai, viņaprāt, no izmaiņām "Konservatīvo" valdē partijai būs kādi ieguvumi, Rajevskis atbildēja, ka tas atklāsies nākamajās vēlēšanās. Valsts finansējums partiju saturēšot kopā, jo, lai saņemtu līdzekļus, tai ir jādarbojas.

Rajevskis uzskata, ka "Konservatīvo" jaunievēlētais valdes priekšsēdētājs, aizejošās valdības labklājības ministrs Gatis Eglītis (K) funkcionē kā savienojošais posms starp partijas jauno valdi un "ziedu laikiem", kad politiskais spēks bija parlamentā.

Vienlaikus Eglītis asociējas ar to "Konservatīvo" komandu, kas zaudēja vēlētāju uzticību, atzīmēja politikas eksperts. Tas līdzšinējam ministram varētu būt kā apgrūtinājums, cenšoties pārliecināt vēlētājus, ka partija ir mainījusies. Tomēr Eglītis ir ievēlēts par valdes priekšsēdētāju, jo "kaut ko zina par lielo politiku", uzskata politikas eksperts.

Kā ziņots, oktobrī notikušās 14.Saeimas vēlēšanās "Konservatīvajiem" neizdevās pārvarēt 5% barjeru.

Pēc tam "Konservatīvo" līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Bordāns un valde pilnā sastāvā atkāpās, uzņemoties atbildību par 14.Saeimas vēlēšanu rezultātiem. Bordāns informēja, ka vairs nekandidēs uz valdes priekšsēdētāja amatu, dodot iespēju jauniem partijas līderiem.

"Konservatīvo" padome sestdien par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēja labklājības ministru Eglīti. Par savu vietnieku viņš izraudzījies Ķekavas novada domes deputātu Andri Vītolu.

"Konservatīvo" valdē ir ievēlēti arī Ventspils pilsētas domes deputāts Bruno Jurševics, Rēzeknes novada domes deputāts Guntis Rasims, ekonomists Jānis Svemps, uzņēmējs Mārtiņš Štāls un Gulbenes novada domes priekšsēdētāja vietniece Guna Švika un Vītols.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu