Linkaits: Latvijas attīstībai svarīga mūsdienīgas infrastruktūras veidošana visā valstī (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas valsts drošībai un attīstībai ir būtiska mūsdienīgas sakaru infrastruktūras veidošana visā valstī, ceturtdien, apmeklējot Viesīti un piedaloties Latvijas karoga pacelšanā VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) sakaru tornī, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K).

Satiksmes ministra padomniece Baiba Ābelniece aģentūrai LETA pavēstīja, ka pasākumā ministrs izteica pateicību LVRTC un visiem sakaru un transporta nozares darbiniekiem, kuri "savu patriotismu demonstrē ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, rūpējoties par valstij nozīmīgas kritiskās infrastruktūras uzturēšanu, informācijas drošību un pilsoniskai sabiedrībai nozīmīgas informācijas aprites nodrošināšanu".

Linkaits Viesītē arī apmeklēja muzeju "Sēlija" un Mazā bānīša parku, kas vēstī par šaursliežu dzelzceļa vēsturi reģionā. Tā ziedu laikos Sēlijā darbās līdz pat vairākiem simtiem kilometru plašs sliežu ceļu tīkls ar aktīvu pasažieru satiksmi un būtisku kravu pārvadājumu apmēru.

Satiksmes ministrs pauda, ka Latvijas dzelzceļa vēstures saglabāšana ir nozīmīga, lai piesaistītu jauniešu interesi tehniskajām zinātnēm un nodrošinātu arī dzelzceļa attīstību.

Vizītes noslēgumā Linkaits Jaunjelgavā nolika ziedus pie Latvijas pirmā satiksmes ministra Teodora Hermanovska pieminekļa, tādējādi godinot viņa ieguldījumu dzelzceļa infrastruktūras veidošanā pēc Latvijas nodibināšanas.

Pieminekli Hermanovskim viņa dzimtajā Jaunjelgavā atklāja 2020.gada rudenī, un to izveidoja, pateicoties toreizējās Jaunjelgavas novada domes un vietējo aktīvistu iniciatīvai, iedzīvotāju un satiksmes nozares pārstāvju ziedojumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu