Tavars: Valdības deklarācijas izveidošanai vajadzēs pāris nedēļas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Apvienotais saraksts pārstāvis, Saeimas deputāts Edgars Tavars
Partijas "Apvienotais saraksts pārstāvis, Saeimas deputāts Edgars Tavars Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdības deklarācijas rakstīšanas process norit atbilstoši "Jaunās vienotības" (JV) plānam, taču tajā ļoti trūkst kopējā redzējuma un valsts virsmērķa, pauda "Apvienotā saraksta" (AS) viens no līderiem Edgars Tavars.

Politiķis norādīja, ka neskaidrības ir par vides jomu, par kuru atšķirīgus redzējumus raksta divas darba grupas - klimata un enerģētikas darba grupa un reģionālās attīstības un digitālo lietu darba grupa. Šie atšķirīgie redzējumi ir viens no iemesliem, kāpēc Tavars pieļauj, ka valdības deklarācijas gala varianta izveidošanai vajadzēs vēl pāris nedēļas.

AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs arī norādīja, ka, visticamāk, otrdien varētu notikt koalīcijas partiju tikšanās.

Tavars norādīja, ka pašlaik izveidoto valdības deklarācijas sākotnējo "skici" vajadzēja veidot vismaz nedēļu, bet tagad tā esot tapusi trīs dienās "pa galvu, pa kaklu". Politiķis skaidroja, ka atšķirīgos redzējumus par rīcību vides politikā varētu novērst" piecās minūtēs", ja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vides jomas jautājumu veidošanu nodotu AS politiķa Māra Sprindžuka vadītās reģionālās attīstības un digitālo lietu darba grupas pārziņā.

Ja risinājumu šajā jautājumā tomēr negrib rast, bet grib "muļļāties", tad ar valdības deklarācijas tapšanu "varam iestrēgt" uz kādu laiku, savas bažas pauda Tavars.

Kā ziņots, no šodienas potenciālās koalīcijas partijas plāno sākt darbu pie valdības deklarācijas konsolidētās redakcijas.

Aizvadītajā nedēļā jauno valdību veidojošās partijas darba grupās sāka strādāt pie valdības deklarācijas projekta. Pie atsevišķu darba grupu deklarācijas daļām politiķi strādāja līdz nedēļas izskaņai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu