Erdogans: Turcija var izvērst sauszemes operāciju Sīrijā (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: EPA/Scanpix

Turcija var izvērst sauszemes operāciju Sīrijas ziemeļos, pirmdien brīdinājis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc Turcijas triecieniem kurdu bāzēm Sīrijā un Irākā un kurdu trieciena Turcijas pierobežas pilsētai.

"Nav jautājumu par to, ka šī operācija varētu aprobežoties tikai ar gaisa operāciju," atgriezies Turcijā no Kataras, žurnālistiem sacīja Erdogans.

"Kompetentās struktūras, mūsu Aizsardzības ministrija un štāba priekšnieks kopā izlems par spēka līmeni, ko izmantos mūsu sauszemes spēki," sacīja Turcijas prezidents.

"Mēs jau esam teikuši, ka liksim samaksāt tiem, kas pārkāpj mūsu teritoriju," viņš piebilda.

Erdogans runāja neilgi pēc tam, kad triecienā, kas pirmdien tika veikts no Sīrijas teritorijas, Turcijas pierobežas pilsētā tika nogalināti vismaz trīs cilvēki, arī viens bērns.

Dienu iepriekš Turcija veica gaisa triecienus kurdu kaujinieku bāzēm Sīrijā un Irākā. Kā apgalvo Ankara, šīs bāzes tikušas izmantotas, lai veiktu "teroristu" uzbrukums Turcijā.

Pēdējos Turcijas triecienos Sīrijā nogalināts 31 cilvēks, vēsta Sīrijas kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Triecieni Sīrijā pamatā veikti Sīrijas kurdu bruņoto spēku pozīcijām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu