Jēkabpilī aiztur stipri iereibušu vīrieti ar pneimatisko ieroci

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jēkabpilī trešdien, 23. novembrī, aizturēts stipri iereibis vīrietis ar pneimatisko ieroci PM49, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Vīrietim konstatēts 3,06 promiļu reibums. Viņš nesakarīgi runāja, bija zaudējis spēju orientēties apkārtējā vidē un nevarēja stabili nostāvēt uz vietas.

Likumsargi vīrieti nogādāja ārstniecības iestādē analīžu veikšanai, taču viņš atteicās no narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes.

Policijā par notikušo sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi. Par pneimatiskā ieroča nēsāšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, gala lēmums nav pieņemts. Atbilstoši Ieroču aprites likumam par šādu likumpārkāpumu piemēro naudas sodu no 1000 līdz 2000 eiro, atņemot pneimatiskā ieroča iegādāšanās, glabāšanas un nēsāšanas tiesības uz laiku no viena līdz trim gadiem.

Savukārt par atteikšanos no narkotisko vai psihotropo vielu ietekmes medicīniskās pārbaudes piemērots naudas sods 270 eiro un par atrašanos publiskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas traucē sabiedrisko kārtību vai drošību, - naudas sods 350 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu