Foto Tumsa, rindas pēc ūdens: Kijivas jaunā realitāte pēc Krievijas apšaudēm (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ukrainā pēc masveidīgām Krievijas raķešu apšaudēm ir nopietnas problēmas ar energoapgādi un ūdensapgādi. Galvaspilsēta Kijiva ir viens no 15 Ukrainas reģioniem, kuros situācija ir vissmagākā.

Kamēr Ukrainā termometra stabiņš nokritis zem nulles un uzkritis sniegs, ceturtdienas rītā apmēram 70% Kijivas iedzīvotāju nebija elektrības, vēsta raidorganizācija BBC.

Foto: AFP/SCANPIX

Kijivas mērs Vitālijs Kļičko intervijā raidsabiedrībai sacīja, ka nevarot izslēgt "sliktāko scenāriju" - ka pilsēta varētu palikt bez elektrības, apkures un ūdens.

Foto: EPA/Scanpix

Elektrības un ūdens padeve tiek pakāpeniski atjaunota visos kara plosītās valsts reģionos. Uzņēmums "Ukrenergo" ceturtdien ziņoja, ka energoapgādes sistēmas deficīts esot "samazinājies līdz 50%" un ka atjaunota atomelektrostaciju darbība, taču nevarot prognozēt, cik drīz pakalpojumu sniegšana tiks pilnībā atjaunota.

Tikmēr preses fotogrāfu ceturtdien Kijivā uzņemtie kadri parāda drūmas ainas - tumšas ielas, rindas pēc ūdens un cilvēku pulcēšanos vietās, kur pieejami ģeneratori, lai uzlādētu savas mobilās ierīces.

Visā Ukrainā izveidoti ap 4000 "nesakaujamības punktu" - apsildītas teltis, kurās pieejama elektrība un tēja vai kafija.

Foto: AP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Kļičko norādīja, ka bez elektrības palikuši 60% Kijivas iedzīvotāju. Līdzīgas problēmas ir arī citur: enerģētikas uzņēmums DTEK ceturtdienas vakarā ziņoja, ka elektroapgāde vēl neesot atjaunota 75% klientu Dņipropetrovskas apgabalā un aptuveni divām trešdaļām klientu Odesas apgabalā.

Krievija šonedēļ turpināja masveidīgi ar raķetēm apšaudīt Ukrainu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu