Policija aiztur 17 gadus vecu jaunieti aizdomās par vīrieša saduršanu Smiltenē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) aizturējusi 17 gadus vecu jaunieti aizdomās par vīrieša saduršanu Smiltenē, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ance Rozīte.

Otrdien, 22. novembrī, ap plkst. 18.20 policijā tika saņemts izsaukums uz Smiltenes novadu, kur Smiltenē, Dakteru ielā, kādam 1963. gadā dzimušam vīrietim uzbruka kāda persona, nodarīja miesas bojājumus un aizbēga.

Uz notikuma vietu izbrauca VP Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, Smiltenes novada pašvaldības policija, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde, kura cietušajam sniedza medicīnisko palīdzību un nogādāja ārstniecības iestādē.

Kā norāda Rozīte, saistībā ar notikušo VP Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirknī sākotnēji tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, taču, ņemot vērā cietušā miesas bojājumu smaguma pakāpi, kriminālprocess tiks pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas - tīšs smags miesas bojājums.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes darbiniekiem, veicot nepieciešamās izmeklēšanas darbības, noskaidroja iespējamo vainīgo personu - kādu 17 gadus vecu jaunieti, kuru vakardienas, 24. novembra, vakarā Smiltenē aizturēja. Aizturētais jaunietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Pēc personas aizturēšanas, turpinot izmeklēšanu, likumsargi noskaidroja, ka jaunieša nozieguma iespējamais motīvs bija laupīšana un pēcāk kriminālprocess tika pārkvalificēts pēc Krimināllikuma 176. panta ceturtās daļas un Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas - par laupīšanas mēģinājumu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šodien, 25. novembrī, tiesa aizturētajam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu