Šolcs apsola jaunu Vācijas atbalstu Ukrainai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas federālais kanclers Olafs Šolcs otrdien telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apsolīja jaunu Vācijas atbalstu Ukrainai.

Abi līderi runāja par situāciju Ukrainā, kur Krievija vērš gaisa triecienus pret civilo infrastruktūru, ūdensapgādi un elektroapgādi, pavēstīja Vācijas valdības preses sekretārs Štefens Hebeštreits.

"Kanclers nosodīja notiekošo apšaudi un apliecināja tālāku īstermiņa atbalstu Ukrainai," sacīja Hebeštreits.

Viņš paskaidroja, ka Vācijas valdība līdz šim ir piešķīrusi īstermiņa finansiālo palīdzību aptuveni 56 miljonu eiro apmērā enerģētikas infrastruktūras remontiem, kā arī nodrošinājusi vairāk nekā 350 elektrības ģeneratorus.

"Kanclers apliecināja, ka Vācija turpina atbalstu Ukrainai arī pretgaisa aizsardzības un ilgtermiņa atjaunošanas jomā," piebilda Hebeštreits.

Ukrainas puse iepriekš bija paziņojusi, ka šajā telefonsarunā cita starpā apspriesta Ukrainas raķešu aizsardzības pastiprināšana.

Zelenskis tviterī pavēstīja, ka tika apspriesta arī iniciatīvas īstenošana par Ukrainas graudu piegādi nabadzīgām valstīm, kā arī tā sauktā "Ukrainas miera formula", kas paredz Krievijas karaspēka pilnīgu izvešanu no Ukrainas teritorijas 1991.gada robežās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu