Vēstuļbumbu saņēmis arī Spānijas uzņēmums, kas ražo ieročus piegādēm Ukrainai (2)

LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vēstuļbumbu Spānijā ir saņēmusi ne tikai Ukrainas vēstniecība, kuras darbinieks trešdien tika ievainots tās sprādzienā, bet arī Spānijas uzņēmums "Instalaza", kas ražo ieročus piegādēm Ukrainai, un gaisa spēku bāze netālu no Madrides, ziņoja laikraksts "El Periodico".

Aragonas reģiona policija un Spānijas civilā gvarde saņēma no "Instalaza" paziņojumu par aizdomīgu pasta sūtījumu, līdzīgu tam, kāds bija nosūtīts Ukrainas vēstniecībai Madridē.

Uz kompānijas atrašanās vietu tika nosūtīta policija. Rūpnīcas teritorija tika norobežota, bet transporta un gājēju kustība tuvākajās ielās tika apturēta.

Speciālisti trešdienas vakarā ar kontrolētu sprādzienu iznīcināja šo paciņu. Operācija notika bez upuriem un cietušajiem. Vietējā policija sāka vākt lietiskos pierādījumus paciņas satura analīzei.

Ceturtdien aizdomīgs sūtījums tika konstatēts arī gaisa spēku bāze Torehonā de Ardosā, netālu no Madrides.

Apsargi pamanīja aizdomīgu vēstuli, kas, iespējams saturēja kaut kādu mehānismu. Tika izsaukta policija, kas nodrošināja teritoriju. Izmeklētāji sākuši vēstules izpēti.

Vēstule bija adresēta bāzes satelītu centram.

Bāze regulāri tiek izmantota ieroču sūtīšanai no Spānijas uz Ukrainu, kā arī tur bāzējas amatpersonu lidmašīnas.

"El Periodico" atzīmēja, ka viens no iemesliem, kāpēc kompānija "Instalaza" saņēmusi vēstuļbumbu, var būt tas, ka "Instalaza" pēc Spānijas valdības valsts aizsardzības pasūtījuma ražo ieročus kā militāro palīdzību Ukrainai. Kompānija ražo granātmetējus, kurus Ukraina izmanto karā pret Krieviju.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess pagājušajā nedēļā saņēma vēstuli, kas bija "līdzīga" tai, kas trešdien eksplodēja Ukrainas vēstniecībā Madridē, ceturtdien paziņoja Iekšlietu ministrija.

Aploksne, kas "saturēja pirotehnisku materiālu" un bija adresēta Sančesam, tika atsūtīta 24.novembrī, un to "atklāja un neitralizēja drošības dienesti", teikts tās paziņojumā.

Jau ziņots, ka Ukrainas vēstniecība Madridē bija saņēmusi aploksni, kas trešdien pārbaudes laikā eksplodēja darbinieka rokās, viņu viegli ievainojot. Sūtījums bija adresēts Ukrainas vēstniekam Serhijam Pohoreļcevam.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba uzdeva pastiprināt visu Ukrainas ārvalstu vēstniecību drošību.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu