Navaļnijam cietumā vairs nedod vēstules no sievas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ieslodzītais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs cietumā virs nesaņem vēstules no savas sievas Jūlijas, jo cietuma administrācija tās viņam vairs nenodod, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Par to, ka Navaļnijam netiek nodotas sievas vēstules, sociālajos tīklos pavēstīja Jūlija Navaļnija. Ka viņš nesaņem sievas vēstules, Navaļnijs sievai atklājis viņai adresētā vēstulē.

“Kādi gan riebekļi, ka nenodod Aleksejam manas vēstules. Man vismaz ir iespēja ar advokātu starpniecību paziņot, ka viņam vienkārši nedod vēstules. Iedomājieties, kā cietumā ņirgājas par ieslodzītajiem, kuriem advokātu vispār nav. Lūk, neiepatikies cietuma vadītājam, viņš var nokārtot, ka tu nekādas vēstules nesaņem. Teiks “nu, neraksta tev”, bet kā to pārbaudīt? Sēž cilvēks cietumā un domā, ka par viņu visi aizmirsuši,” raksta Jūlija Navaļnija.

Navaļnijs šobrīd atrodas kolonijā Nr. 6 Vladimiras apgabala Meļehovā. Uz šo koloniju viņš tika pārvests šā gada jūnijā pēc tam, kad viņam tika piespriests deviņus gadus ilgs cietumsods jaunā lietā par “krāpšanu un tiesas apvainošanu”.

Navaļnijs uzsver, ka visas viņam izvirzītās apsūdzības ir safabricētas ar mērķi ierobežot viņa politisko darbību.

Kolonijā viņš vairākas reizes ievietots izolatorā, bet šomēnes viņš tika pārvietots uz kameras tipa telpu, kur ieslodzītos var turēt izolēta ieslodzījuma apstākļos.

Navaļnijs jau iepriekš vairākas reizes vērsies tiesā pret kolonijas administrāciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu