Skapī Austrālijā atrastas pasaulē pēdējā Tasmānijas tīģera atliekas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tasmānijas tīģeris
Tasmānijas tīģeris Foto: Wikimedia Commons

Pētnieki uzskatīja, ka Austrālijas muzeja skapī nobāztās pēdējā Tasmānijas tīģera (thylacinus cynocephalus) atliekas jau 85 gadus ir pazudušas.

Pēdējais Tasmānijas tīģeris nomira nebrīvē 1936. gadā 7. septembrī Hobārtas zooloģiskajā dārzā, bet pēc tam tika nodots vietējam muzejam. Kas ar dzīvnieka skeletu un ādu notika vēlāk, bija noslēpums līdz pat šim brīdim.

Tasmānijas muzejs un mākslas galerija atliekas nozaudēja, vēlāk uzskatot, ka tās vienkārši izsviestas. Par laimi, jaunā pētījumā noskaidrots, ka atliekas visu laiku bijušas muzejā – labi saglabātas, tomēr nedokumentētas.

“Gadiem ilgi daudzi muzeja kuratori un pētnieki centās sadzīt rokā šīs atliekas, tomēr velti. Kopš 1936. gada netika reģistrēts neviens Tasmānijas vilka materiāls. Tika pieņemts, ka atliekas ir izsviestas,” teica šo dzīvnieku eksperts Roberts Pedls.

Līdz brīnišķīgajam atklājumam nonāca kāds muzeja kurators, kurš nejauši uzdūrās nepublicētam taksidermista ziņojumam, kas liecināja par Tasmānijas tīģera atlieku eksistenci muzeja krājumā. Beigu beigās Tasmānijas tīģeru mātītes atliekas tika atrastas nobāztas kādā muzeja skapī.

Kā vēsta "BBC", tagad Tasmānijas tīģera skelets un āda ir izstādīti publiskai apskatei Hobārtas muzejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu