Būvējot veloceliņu Cēsu pusē, atklājas, ka īpašnieka zeme tagad pieder pašvaldībai (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Māris no Cēsu novada Līvu ciema 20 gadus cītīgi apkopa savu īpašumu, kas atrodas pašā ceļa malā. Pavisam nesen viņš uzzināja, ka tā nemaz neesot viņa zeme, pastāstīja Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija", bet 1500 kvadrātmetri tagad piederot pašvaldībai.

Valsts zemes dienestā norādīja, ka nobīdes iespējamas ar dažādām metodēm dažādos laikos veiktu zemes mērījumu dēļ.

"[Tas], kas man bija pārsteigums šajā sarunā, ka viņš apgalvoja, ka šis celiņš tiek projektēts uz pašvaldības zemes, kas ir seši metri no pašvaldības ceļa, kas man bija jaunums," atzina zemes īpašnieks Māris Kaldavs. "Pirms gada, kad bija runa ar pašvaldību par robežu, kad atjaunoja asfaltu, tad robeža bija tikai metru no ceļa braucamās daļas. Tagad – nez pa kuru laiku – robeža ir pavirzījusies sešus metrus no asfalta malas, bet mani par to neviens pat nav informējis."

Valsts zemes dienestā kategoriski noliedz apgalvojumu, ka kupicas būtu uzskatāmas par kaut ko arhaisku un šobrīd vairs neaktuālu.

Kāpēc pērn, kad tika asfaltēts ceļš, pašvaldība par ceļa piegulošo joslu Mārim neko neminēja, pārvaldes vadītājai vienīgā atbilde – ka īpašnieks vēlējies par daudz. Pašvaldībai neesot jāasfaltē viss privātīpašnieka iebraucamais ceļš. Visu šodienas nesaprašanos Eglītes kundze dēvē par emocionālu strīdu.

"Es domāju, ka situācija, kādā dzīvo šis īpašnieks, ir brīnišķīga. Viņš dzīvo pie svaigi asfaltēta ceļa, nākotnē dzīvos arī pie veloceliņa, gājēju celiņa. Man liekas, ka šīs ir tikai tādas komunikācijas problēmas," uzskata Eglīte.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu