Zālītis: Viendzimuma pāru tiesiskās aizsardzības jautājumi tiks risināti tiesu ceļā (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kustības “Dzīvesbiedri” vadītājs Kaspars Zālītis
Kustības “Dzīvesbiedri” vadītājs Kaspars Zālītis Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien daļa Juridiskās komisijas deputātu atkal apstiprināja faktu, ka tiesiskums nav viņu vērtība. Tā vietā, lai atrisinātu jautājumus, kas saistīti ar visu ģimeņu tiesisko un sociālo aizsardzību, daļa 14. Saeimas Juridiskās komisijas deputātu izvēlējās ignorēt Latvijas sociālo realitāti, ignorēt Satversmes tiesas spriedumus, tādējādi apšaubot vienu no Satversmē noteiktajām vērtībām - demokrātiju un tiesiskumu, portālam TVNET pavēstīja kustības “Dzīvesbiedri” vadītājs Kaspars Zālītis. 

Radot Satversmes tiesu kā vienu no konstitucionālajiem orgāniem, likumdevējs pat neparedzēja faktu, ka Satversmes tiesas spriedumi varētu tikt nepildīti, bet diemžēl daļa deputātu parāda, ka viņi ir pārāki par citiem un var izvēlēties, kurus Satversmes tiesas lēmumus tie vēlas pildīt un kurus ne, pauž Zālītis. 

Ir pagājis mēnesis pēc deputātu svinīgā zvēresta nodošanas, un jau ir jāatgādina, ka tajā deputāts svinīgi solījis aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas, kā arī apņemas ievērot Latvijas Satversmi un likumus. Komisijas balsojums parāda, ka daļa deputātu jau, iespējams, pārkāpj zvērestā noteikto, akcentē Zālītis.

14. Saeimas deputātiem un prezidentam ir iespēja šo jautājumu turpināt skatīt, tikmēr kustības “Dzīvesbiedri” vārdā varu teikt, ka jautājumi, kas saistīti ar viendzimuma pāru tiesisko aizsardzību, tiks risināti tiesu ceļā, kā arī tiks meklēti citi kā tiesiski, tā politiski risinājumi visu ģimeņu aizsardzībai, norāda Zālītis. 

Šāda deputātu klaja ignorance parāda, ka nepieciešama aizvien radošāka pieeja šī jautājuma virzībai. Ar katru šādu noraidījumu atbalstītāju skaits Civilās savienības vai Dzīvesbiedru regulējuma pieņemšanai pieaug, tādēļ varam droši teikt, ka jautājums no politiķu dienaskārtības nepazudīs, drīzāk kļūs par viņu neatņemu darba sastāvdaļu tikmēr, kamēr visas ģimenes nebūs aizsargātas, rezumē Zālītis.

TVNET jau vēstīja, ka otrdien, 6. decembrī, Saeimas Juridiskā komisija nolēma neturpināt 13. Saeimā iesākto darbu ar Civilās savienības likumprojektu, kas paredz ieviest jaunu veidu divu pilngadīgu personu kopdzīves juridiskai reģistrēšanai.

Šī atzīšana un aizsardzība attiektos arī uz viendzimuma pāriem.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu