Vācijā sagrauts galēji labējs grupējums, kas plānoja valsts apvērsumu (10)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas policija trešdien visā valstī veica reidus un aizturēja 25 galēji labējas "teroristu grupas" locekļus, kuri tiek turēti aizdomās par uzbrukuma plānošanu parlamentam, paziņoja federālie prokurori.

Vairāk nekā 3000 policistu pārmeklēja vairāk nekā 130 īpašumus, ko Vācijas mediji raksturo kā vienu no lielākajām policijas akcijām, kāda valstī jebkad ir bijusi.

Reidi bija vērsti pret kustības "Reichsbürger" ("Reiha pilsoņi") locekļiem, kuri tiek turēti aizdomās par "konkrētu sagatavošanos, lai ar nelielu bruņotu grupu vardarbīgi iekļūtu Vācijas parlamentā", teikts prokuroru paziņojumā.

Aizturētie tiek apsūdzēti par "teroristu grupējuma izveidošanu vēlākais līdz 2021.gada novembra beigām, kas bija izvirzījis sev mērķi gāzt pastāvošo valsts kārtību Vācijā un aizstāt to ar savu valsti".

Divi no 25 cilvēkiem aizturēti ārvalstīs – Austrijā un Itālijā.

Prokurori paziņoja, ka aizdomās par "dalību teroristu organizācijā" aizturēti 22 Vācijas pilsoņi. Aizdomās par organizācijas atbalstīšanu aizturēti vēl trīs cilvēki, ieskaitot kādu Krievijas pilsoni.

"Reichsbürger" kustībā ietilpst neonacisti, sazvērestības teoriju piekritēji un ieroču entuziasti, kas noraida mūsdienu Vācijas republikas leģitimitāti.

"Reichsbürger" pēdējos gados ir kļuvuši arvien radikālāki un tiek uzskatīti par pieaugošu drošības apdraudējumu.

Tiek uzskatīts, ka bijušie karavīri ir nesen izveidotās teroristu grupas dalībnieku vidū, paziņoja federālie prokurori.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu