Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

BDSM lietpratēja Natālija: šī prakse var būt ļoti terapeitiska katram (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TV3

Skandalozā režisora Dž.Dž.Džilindžera sarunu šova “Dziļi ar Džili” pirmajā epizodē noritēja atklāta saruna ar pornoindustrijas aktrisi Lindu, otrajā ar Lieni Ušakovu, un tad bija pikanta saruna ar sexWife svingeru kluba vadītāju un svingeru dzīvesveida piekopēju Karīnu. Tagad laiks ceturtās sērijas varonei, BDSM kopienas pārstāvei Nataļjai Sorokinai.

Foto: TV3

Pārsteigs, cik maldīgs un stereotipisks ir valdošais uzskats par to, kas ir BDSM. Natālija raidījumā pastāstīja par dažādiem BDSM virzieniem un psiholoģiskiem aspektiem, kāpēc daļai cilvēku ir interese par BDSM. Uzzināsim par BDSM noteikumiem, robežām, lai nejauktu BDSM ar vardarbību.

Kā intervijā Džilindžeram uzsver Nataļja Sorokina, jebkurš cilvēks kādu BDSM praksi ir pamēģinājis.

Foto: TV3

"Ja mēs skatāmies BDSM ābeces, tur ir iekļauts viss – no anālā stimulatora līdz matu raušanai. Kaislības momentā līdz potītēm nolaisti džinsi vai bikses un sekss tādā pozīcijā varētu būt sasiešana, tāpēc ka cilvēkam ir ierobežotas kustības un viņš ir sava partnera varā. Ieslēdzas varas spēļu moments, kad viens ir aktīvā puse, otrs – pasīvā jeb pieņemošā puse, un tas varētu būt uzbudinoši, kad tu otram cilvēkam nodod kontroli pār savu baudu, pār savām sajūtām, dažreiz pār savu dzīvību. Ja tas viss tiek darīts ar piekrišanu un drošā vidē, tas ir BDSM. Ja kāds izdomā piespiest otru cilvēku kaut ko darīt tā, kā viņš grib, tā ir vardarbība," stāsta Nataļja.

"Piekrišanai ir jābūt entuziasma pilnai."

Viena no BDSM praksēm, ko daudzi mēģinājuši, ir acu aizsiešana, kas palīdz cilvēkam koncentrēties uz sajūtām ķermenī. “Mēs ļoti daudz dzīvojam galvā un visu laiku domājam par darbu, projektiem, problēmām, neatrisinātiem jautājumiem, un aizmirstam par ķermeni, par ķermeņa signāliem, vajadzībām, un dažreiz tas traucē arī mūsu baudai,” skaidro Nataļja. "Cilvēkiem

BDSM asociējas ar skarbām sievietēm lateksa tērpos, ar pātagām, skaļu mūziku un kaut ko ļoti striktu un sāpīgu, bet tas nav viss. Tā arī ir, jo daudziem tieši tas patīk, bet ir ļoti plaša pasaule,” saka Nataļja un norāda – BDSM var būt ne tikai sekss, bet šī pieredze var būt arī terapeitiska.

Vairāk atklāto interviju skaties GO3.lv

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu