VIDEO ⟩ Senioru pāris iekļuvis nepatīkamā situācijā, pārdodot savu pēdējo govi

CopyLinkedIn Draugiem X
Govs. Ilustratīvs foto.
Govs. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kāds sirmgalvju pāris Latgalē juties apkrāpts pēc pēdējās govs pārdošanas, ziņo raidījums "Bez tabu".

Veronika kopā ar vīru dzīvo lauku viensētā netālu no Daugavpils. Septembrī seniori atvadījās no savas pēdējās govs. Septiņus gadus vecā govs bija traumējusi pupu, pēc konsultācijas ar veterinārārstu nolēma to pārdot uzpircējam.

Veronika jau vairākus mēnešus pārdzīvo par sadarbību ar lopu uzpircējiem no SIA “Eksporta konsultācijas”. Septembrī uzticēja govi firmas šoferim, kurš izsniedza pavadzīmi par lopa savākšanu, bet govi nenosvēra.

"Teica, ka aizvedīs uz Lietuvu, kur nokaus. Gaļu paņems Polija, tad atsūtīs dokumentus par to, cik svēra, jo šeit [saimniecībā] svaru nepierakstīja. Nemaz neiedomājos, ka varētu krāpties!" stāsta Veronika.

Vēlāk par govi senioriem pārskaitīja 413 eiro. Konsultējoties ar citiem speciālistiem, kuri iepriekš lopu esot redzējuši, Veronika guvusi pārliecību, ka govs esot vismaz 800 eiro vērta.

"Zvanīju, prasīju, vēlāk pat klausuli necēla. Vienalga zvanīju pa 10 reizēm. Kad pacēla, pateica, ka esot pusdienlaiks. Teica, ka atzvanīs, bet tā arī nepiezvanīja. Vai tad es varēju iedomāties, ka ar mani šādi notiks vecumdienās? Vienalga viņiem labumā neies. Dievs viņiem atmaksās, mamma vienmēr tā teica," saka Veronika.

Firmas priekšnieks Jānis gan nespēja paskaidrot, kāpēc uzņēmums nav nosūtījis senioriem dokumentus par lopu.

Vairāk "Bez tabu" sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu