Muitnieki kravas vilcienos uziet 150 000 kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, veicot kravas vilcienu kontroli, uzgājuši 150 000 cigarešu, informēja dienestā.

Otrdien Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva pārbaudi, muitas kinologs ar tabakas meklēšanas suni divos vagonos atklāja nedeklarētas cigaretes.

Pārbaude tika veikta sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām un tās laikā tika konstatēts, ka kravās no muitas kontroles paslēptas sešas kartona kastes ar cigaretēm. Kastēs atradās 60 000 cigarešu "NZ", "Queen" un "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Arī 15.decembrī Indras muitas kinologam ar tabakas meklēšanas suni radās aizdomas par nedeklarētu preču ievešanu. Pārbaudes laikā vagonā zem čuguna slāņa muitas amatpersonas konstatēja trīs iepakojumus ar cigaretēm "Premjer". Iepakojumos atradās 30 000 cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 7.decembrī, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena skenēšanas attēlu analīzi, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētām precēm vagonā ar kravu – celuloze.

Aizdomas apstiprināja kinologs, kurš pārbaudi veica ar tabakas meklēšanas suni. Vilciena sastāvs tika nosūtīts uz Daugavpils preču staciju, kur muitas amatpersonas konstatēja, ka dziļi starp celulozes ķīpām paslēpti saiņi ar kontrabandas cigaretēm. Kravā atradās 60 000 cigarešu "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Šogad, veicot pārbaudes, atrasti 16,9 miljoni cigarešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu