Saeimas Cilvēktiesību komisiju vadīs Brante; Zinātnes apakškomisiju - Batņa (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Deputāte Ieva Brante
Deputāte Ieva Brante Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju turpmāk vadīs parlamentāriete Ieva Brante (AS), trešdien lēma komisijas deputāti.

Savukārt par priekšsēdētājas biedri parlamentārieši ievēlēja Ingrīdu Circeni (JV).

Komisijas sekretāres amatu saglabās Leila Rasima (P).

Cilvēktiesību komisijas priekšsēdētāja amats vakants kļuva pēc Didža Šmita (AS) kļūšanas par zemkopības ministru. Šmita vietā kā "Apvienotā saraksta" pārstāve Cilvēktiesību komisijā ievēlēta Brante.

Jaunās tieslietu ministru Ineses Lībiņas-Egneres (JV) un finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) vietā komisijā nāca Circene un Gatis Liepiņš (JV). Savukārt jaunievēlētās aizsardzības ministres Ināras Mūrnieces (NA) atstātā vieta komisijā paliks neaizpildīta.

Saeimas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisiju vadīs Batņa

Trešdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas priekšsēdētāja amatā deputāti ievēlēja Česlavu Batņu (AS), informēja Saeimas Preses dienestā.

Savukārt apakškomisijas sekretāra amatā ievēlēts tika Normunds Dzintars (NA).

Apakškomisijā strādās arī deputāti Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), Atis Deksnis (AS), Jekaterina Dorošķeviča (Stabilitātei!), Arnolds Jātnieks (NA), Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV), Inese Kalniņa (JV), Līga Kļaviņa (ZZS), Antoņina Ņenaševa (P), Andris Sprūds (P), Aiva Vīksna (AS) un Jānis Vucāns (ZZS).

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli darbu sagatavošanai vai sevišķu uzdevumu veikšanai komisija var ievēlēt no saviem locekļiem ne vairāk kā divas apakškomisijas. Apakškomisijas sastāvā var iekļaut arī deputātus, kas nav attiecīgās komisijas locekļi, ja viņi tam piekrīt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu