Pagājušajā mēnesī "LMT Interneta sargs" novērsis vairāk nekā divus miljonus kiberuzbrukumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Novembrī SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) klientiem pieejamais interneta drošības risinājums "LMT Interneta sargs" novērsis vairāk nekā divus miljonus kiberuzbrukumu, no kuriem 1,8 miljoni saistīti ar mērķētas pikšķerēšanas mēģinājumiem, ar e-pastu, čata ziņu vai īsziņu palīdzību cenšoties izkrāpt lietotāju datus, norādījuši LMT pārstāvji.

Salīdzinot ar oktobri, kiberuzbrucēju aktivitāte ir paaugstinājusies par 20%,

un, kā rāda "LMT Interneta sarga" statistika kopš šī gada marta, kad tika uzsākta pakalpojuma darbība, uzbrukumu skaits arvien pieaug.

Novembrī apdraudējums nācis no 30 485 inficētām mājaslapām, bet vēl septembrī to bija tikai 526. Starp biežāk sastopamajiem apdraudējumiem ir ļaunatūra, tostarp trojānu tipa vīrusu uzbrukumi, centieni izmantot iedzīvotāju datorus nelegālai kriptovalūtas ģenerēšanai, kā arī pikšķerēšana, ar dažādu kārdinošu balvu, izpārdošanu un citu vilinošu piedāvājumu palīdzību cenšoties izkrāpt iedzīvotāju datus.

Latvijas interneta lietotāji joprojām ir kiberuzbrucēju mērķis, tāpēc svētku laikā, kad elektroniskās pastkastes pārpludina dažādi Ziemassvētku apsveikumi un ziņas par īpašiem piedāvājumiem, LMT aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, izvērtējot saņemto e-pastu saturu un nepieciešamību atvērt dažādus pielikumus vai klikšķināt uz saitēm.

Jau vēstīts, ka pērn LMT koncerns strādāja ar 252,907 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 11,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa 2021.gadā pieauga par 21,6% un bija 33,105 miljoni eiro. Vienlaikus koncerna māteskompānijas apgrozījums 2021.gadā bija 159,833 miljoni eiro, kas ir par 4,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 16,3%, sasniedzot 31,024 miljonus eiro.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 817 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. LMT kapitālā 49% pieder "Telia Company" un tās meitasfirmai "Sonera Holding", pa 23% akciju pieder SIA "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"". "Telia Company" pieder 49% "Tet" kapitāldaļu, bet Latvijas valstij "Possessor" personā - 51%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu