Akcijā "Dod pieci!" ukraiņu bērniem saziedoti 401 470 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!".
"Radio 5" stikla studija Doma laukumā, kur sācies labdarības maratons "Dod pieci!". Foto: Paula Čurkste/LETA

Sabiedrisko mediju labdarības maratonā "Dod pieci!" līdz trešdienas plkst.18 saziedoti 401 470 eiro, informē Latvijas Radio pārstāve Liene Pālēna.

Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti ukraiņu bērnu pamatvajadzībām - izglītībai, veselības pakalpojumiem un sociālajam atbalstam. Pālēna informē, ka līdz šim "Dod pieci!" partneris maratona norisē "Ziedot.lv" saņēmis jau 340 palīdzības pieteikumus vairāk nekā 500 ukraiņu bērnu, pusaudžu un jauniešu pamatvajadzību nodrošināšanai.

"Ziedot.lv" sociālās palīdzības programmas vadītāja Baiba Drone pauž, ka no Ukrainas atbraukuši cilvēki ar ļoti smagām slimībām. Viņi sākuši ārstēties Ukrainā, bet kara dēļ nonākuši Latvijā. "Ziedot.lv" saņem iesniegumus par audzējiem, palīdzības nepieciešamību bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kāda ģimene lūgusi ratiņkrēslu savam bērnam. Tāpat tiek saņemtas vajadzības saistībā ar garīgo veselību.

"Pagājuši desmit mēneši kopš kara sākuma, un pārdzīvojumu sekas daudziem sāk traucēt dzīvot. Kāda mamma, kura uz Latviju atbraukusi ar dēliem, stāstīja, ka viņiem bija jābrauc caur Krieviju un 15 kontrolpunktos viņiem lika pilnībā izģērbties. Lai gan mēģina to neizrādīt, viņai šobrīd sākusies depresija," norāda Drone.

Akcijas laikā katru dienu "Dod pieci!" stikla studiju Vecrīgā, Doma laukumā apmeklē dažādi viesi, tostarp ukraiņu ģimenes, kas dalās savā pieredzē par to, kā ir bēgt no kara, doties bēgļu gaitās un uzsākt dzīvi citā valstī. Tāpat tiek uzklausīti paši ziedotāji, studijā viesojas sabiedrībā zināmi cilvēki, populāri mūziķi un eksperti, daloties pieredzē par Ukrainas bēgļu vajadzībām un nepieciešamo palīdzību.

Labdarības maratonā ziedojumus, sākot no pieciem eiro, apmaiņā pret savu mīļāko dziesmu var veikt mājaslapā "dodpieci.lv". Līdz 22.decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus iespējams veikt arī labdarības maratona stikla studijā. Ziedojumi tiek pieņemti arī "Circle K" degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Latvijā patlaban uzturas vairāk nekā 35 000 ukraiņu bēgļu. Pēc Iekšlietu ministrijas aplēsēm, aptuveni 31% no viņiem ir bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu