2022.gads sākās ļoti cerīgi, gaidot, kad, iestājoties siltākam laikam, pavisam tiks atcelti pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi. Likās, ka beidzot viss atgriezīsies ierastajās sliedēs. Taču šīm gaidām tika norauta avārijas bremze, kopš 24.februārī Krievija sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā. Pasaule ir mainījusies uz neatgriešanos, jo minētais karš neaprobežojas tikai ar postu vienā valstī, tam lavīnas veidā sekojuši citi notikumi, kuru sekas diendienā izjūtam arī mēs un mūsu maciņi. Tiešsaistes žurnāls KLIK aplūko gada svarīgākos notikumos finanšu nozarē un ieskicē nākotnes prognozes. 

Krievijas iebrukums Ukrainā un tam sekojošās sankcijas

Par to, ka šis ir būtiskākais 2022.gadu ietekmējošais notikums, vienisprātis ir visi tiešsaistes žurnāla KLIK aptaujātie eksperti.

Latvijas Bankas padomes padomnieks, Eiropas Ārlietu padomes biedrs Andris Strazds norāda, ka Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā rezultātā Krievijai noteiktas apjomīgas sankcijas un "pilnībā sabrucis biznesa modelis, kas balstījās uz vīziju par Latviju kā tiltu starp Austrumiem un Rietumiem, tāpat būtiski sadārdzinājušies energoresursi un priekšplānā atgriezušies ar enerģētisko drošību saistīti jautājumi."

Līdzīgi "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere pauž, ka līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā esam nonākuši citā realitātē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X