Urbanovičs: Mamedovs nekad nav bijis partijas "Saskaņa" biedrs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Saskaņas" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs
"Saskaņas" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs Foto: Zane Bitere / LETA

Reaģējot uz Eldara Mamedova atstādināšanu no padomnieka amata Eiropas Parlamentā, partijā "Saskaņa" uzsver, ka viņš nekad nav bijis tās biedrs, reizē partija turpmāk būšot prasīgāka kandidātu atlasē uz vēlēšanām.

"Saskaņas" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs uzsver, ka Mamedovs nav un nekad nav bijis partijas biedrs.

Tāpat arī "Saskaņai" nav saistības ar viņa līdzšinējo amatu EP, jo Mamedovs to ieguvis kā karjeras diplomāts, skaidroja partijas līderis.

Līdz ar to attiecībā uz šo personu "Saskaņai" nekas vairāk nav piebilstams, norādīja Urbanovičs.

Komentējot Mamedova kandidēšanu 2014.gada EP vēlēšanās no "Saskaņas" saraksta, partijas vadītājs uzsvēra, ka "Saskaņas" valdei pēc šāda gadījuma būs nopietni jāizsver kadru politika un ka partijai būs jābūt prasīgākai kandidātu atlasē vēlēšanām nākotnē.

Kā ziņots, Urbanovičs iepriekš norādīja, ka EP Sociālistu frakcijas pieņemtie lēmumi attiecībā uz Mamedovu ir ļoti nopietni.

EP sociālistu frakcija trešdien atstādinājusi vienu no saviem padomniekiem Mamedovu, kurš vainojams "nopietnos amata pārkāpumos", kā arī ziņojusi par viņu Beļģijas policijai.

EP deputāts Nils Ušakovs (S) atzīmēja, ka Mamedovs EP ir strādājis kopš 2009.gada. Pēc eiroparlamentārieša paustā, ņemot vērā Mamedova pieredzi, bijis loģiski, ka 2014.gada EP vēlēšanās viņš bija viens no partijas kandidātiem.

"Viņš bija viens no nedaudzajiem latviešiem, kas paši "izsitušies" Eiropas institūcijās.

Pirms viņš kļuva par "Saskaņas" kandidātu vēlēšanās, viņš strādāja par EP Sociāldemokrātu grupas padomnieku. Patlaban manā rīcībā nav informācijas no grupas, kas tieši ar Mamedovu notiek. Esmu dzirdējis, ka viņš ir atstādināts no saviem amata pienākumiem un frakcija ir vērsusies Beļģijas policijā," sacīja Ušakovs.

TVNET jau ziņoja, ka Mamedovs, kas bijis nozīmēts darbam EP Ārlietu komitejā, bijis viens no tiem, kas mudinājis sociālistu frakciju ieņemt pielaidīgu nostāju pret Kataru, tāpat kā to darījusi nu jau bijusī EP viceprezidente Eva Kaili, kas aizturēta aizdomās par kukuļņemšanu.

Sociālistu frakcija uzsākusi operāciju "tīrās rokas", kad atklājies, ka frakcijā varētu būt iefiltrējušies trešo valstu, konkrēti Kataras un Marokas, interešu pārstāvji.

Par Mamedova atstādināšanu Sociālistu un demokrātu progresīvā alianse nekavējoties informējusi Beļģijas varasiestādes, teikts frakcijas paziņojumā presei.

Kā ziņots, EP deputāte no Grieķijas un nu jau bijusī EP viceprezidente Kaili, kā arī vēl trīs citi cilvēki - viņas partneris, kāds bijušais EP deputāts un kāds lobists - decembra sākumā tika aizturēti saistībā ar apsūdzībām par dalību noziedzīgā organizācijā, naudas atmazgāšanu un korupciju.

Četri aizdomās turamie apsūdzēti, ka ietekmējuši EP lēmumus par labu Katarai apmaiņā pret naudu un dāvanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu