Rīgā turpinās Ziemassvētku pasākumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ziemassvētku rotājumi Vecrīgā.
Ziemassvētku rotājumi Vecrīgā. Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien, 25. decembrī, Rīgā turpinās dažādi Ziemassvētku pasākumi, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Šodien plkst.14 un plkst.17 Lielajā ģildē norisināsies koncerts "Ziemassvētku noskaņa". Kopā ar Rīgas kamerkori "Ave Sol" Ziemassvētku noskaņu radīs komponists Jānis Strazds, instrumentālisti - Māris Kupčs, Aivars Meijers, Māris Zīlmanis, Mārtiņš Zālīte, Gundars Lintiņš - un soliste Ieva Parša.

Savukārt plkst.14 un plkst.16 muzikāli Ziemassvētku pārsteigumi ir sagaidāmi no Rātsnama balkona.

No šodienas plkst.13 līdz 26.decembra plkst.22 teritorijā pie Rīgas Lutera baznīcas notiks pasākums "12 svētās naktis". Tajā ikvienu gaidīs tirdziņš, darbnīcas un aktivitātes ģimenēm ar bērniem: piparkūku darbnīca, foto stūrītis, ugunskuri, klusuma telpa, labdarības telts, ukraiņu borščs u.c.

Par muzikālo noformējumu Pirmajos Ziemassvētkos, rūpēsies dziedātājs Normunds Rutulis un bērnu ansamblis "Kolibri", grupa "My Radiant You" un mūziķis Chris Noah, bet 26.decembrī, Otrajos Ziemassvētkos, - ģitārists Kaspars Zemītis, solisti, Rīgas Lutera draudzes koris, dziedātāja Linda Leen, grupa "Jorspeis" un bērnu ansamblis "Kolibri".

Teritorija pie Rīgas Lutera baznīcas pasākumu laikā būs slēgta transporta iebraukšanai un paredzēta tikai gājējiem.

Šodien plkst.14 Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" būs dzirdamas skaistākās baroka un romantisma laikmeta ārijas, kā arī latviešu komponistu skaņdarbi Sergeja Jēgera "Ziemassvētku sajūtu koncertā".

Rosību galvaspilsētā turpina arī vairāki Ziemassvētku tirdziņi. Dāvanas un svētku cienastu iespējams sarūpēt Āgenskalnā, Kalnciema kvartālā, Doma laukumā, Esplanādes parkā un citviet.

Savukārt Rīgas domā plkst.19 izskanēs visiem zināmas un populāras ziemassvētku dziesmas Valta Pūces aranžijās. Tās izdziedās tenors Jānis Kurševs, Boļeslava Voļaka brāsbends un jauktais koris De Coro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu