ASV sāk kriminālvajāšanu pret jaunievēlētu kongresmeni, kas melojis par darba pieredzi un izglītību (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Uzsākta kriminālizmeklēšana pret ASV Kongresā ievēlēto republikāni Džordžu Santosu, kas atzinis, ka lielu daļu savas biogrāfijas izklāsta safabricējis, ziņo ASV mediji, atsaucoties uz Ņujorkas prokuratūru.

Santosa uzvara Ņujorkas štatā palīdzēja viņa partijai nodrošināt nelielu balsu pārsvaru Kongresa Pārstāvju palātā.

Tomēr laikraksta "New York Times" veiktā izmeklēšana tagad liek apšaubīt Santosa versiju par savu izglītību un darba pieredzi, ko viņš klāstīja kampaņas gaitā.

Santoss pirmdien atzina, ka daļa viņa apgalvojumu par dzīvesgājumu nav patiesi, apliecinot, ka viņš pretēji iepriekš teiktajam nav strādājis uzņēmumos "Goldman Sachs" un "Citigroup", kā arī nav absolvējis augstskolu.

"Vairākas fabrikācijas un neatbilstības, kas ir saistītas ar jaunievēlēto kongresmeni Santosu, neatpaliek no tā, lai būtu satriecošas," teikts Naso apgabala prokurores Annas Donelijas paziņojumā.

"Naso apgabala un citu trešā apgabala daļu iedzīvotājiem Kongresā ir jābūt godīgam un uzticamam pārstāvim. Neviens nav virs likuma, un ja šajā apgabalā ir pastrādāts noziegums, mēs par to sauksim pie atbildības."

Santoss noraida iespēju, ka varētu atteikties no vietas Kongresā, sakot laikrakstam "New York Post": "Es neesmu noziedznieks."

Viņš atvainojās par "dzīvesgājuma izpušķošanu", tomēr turpināja taisnoties par saviem agrākajiem apgalvojumiem, ka viņš ir ebrejs.

"Es esmu katolis. Tā kā esmu atklājis, ka manas mātes ģimenei ir ebreju izcelsme, es sacīju, ka esmu ebrej-isks," Santoss klāstīja "New York Post".

Laikraksta "New York Times" publikācijā arī uzdoti jautājumi par to, kā viņš spējis aizdot savai kampaņai 700 000 dolāru, ja viņš kampaņas finanšu dokumentos 2020.gadā norādījis, ka pelna 55 000 dolāru gadā.

Vairāki demokrāti aicinājuši Pārstāvju palātas republikāņu līderi Kevinu Makartiju balsot par Santosa izslēgšanu, ja viņš pats no amata neatteiksies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu