Neticami dāsns gads "Ziedot.lv" - ziedojumos saņemti 20 miljoni eiro (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta piedalās preses konferencē, kurā informē par desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusu dāvinājumu Kijivas pilsētai un ziedojumu akciju autobusu piepildīšanai ar humāno palīdzību.
Fonda "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta piedalās preses konferencē, kurā informē par desmit SIA "Rīgas satiksme" autobusu dāvinājumu Kijivas pilsētai un ziedojumu akciju autobusu piepildīšanai ar humāno palīdzību. Foto: Lita Millere/LETA

Labdarības organizācija "Ziedot.lv" šogad no iedzīvotājiem un uzņēmumiem ziedojumos saņēmusi ap 20 miljonus eiro, šorīt LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta, pieļaujot, ka kopējās ziedojumu summas vēl var pieaugt.

Aizvadītais no ziedošanas viedokļa bijis "neticami dāsns gads", vērtēja Dimanta, atzīmējot, ka ziedojumi būtiski auguši ne tikai Ukrainas kontekstā, bet arī, piemēram, onkoloģijas pacientiem saziedots ap miljons eiro.

Dimantas vērtējumā, Latvijas iedzīvotāji aizvadītajā gadā vēlreiz ir parādījuši spēju just līdzi un palīdzēt, turklāt ne tikai savējiem, bet arī cilvēkiem ārpus valsts.

Pēc viņas stāstītā, līdzekļu vākšana dažādiem atbalsta projektiem parādījusi, ka Ukrainai ziedo gan latviski, gan krieviski runājušie, lai arī Krievijas sāktā kara laikā organizācijai nācies saskarties arī ar agresīviem viedokļiem.

Kopumā šajā trauksmainajā laikā Latvija tomēr virzās "uz viengabalaināku nāciju", vērtēja organizācijas vadītāja.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu