Par četru studentu noduršanu ASV apcietināts 28 gadus vecs vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Par četru studentu noduršanu ASV apcietināts 28 gadus vecs vīrietis
Par četru studentu noduršanu ASV apcietināts 28 gadus vecs vīrietis Foto: Ted S. Warren/AP

Piektdien, 30. decembrī, par četru studentu noduršanu Pensilvānijā tika arestēts 28 gadus vecais Braiens Kohbergers, informē Amerikas Savienoto Valstu medijs "ABC".

Tiek vēstīts, ka varas iestādes zināja, ko viņi meklē, un bija izsekojušas vīrieti līdz Pensilvānijai.

Speciālo uzdevumu vienība ieradās vietā, kur viņš atradās, lai vīrieti aizturētu. Kohbergers 30. decembra rītā stājās tiesas priekšā.

Aidaho štata policijas darbinieki, pilsētas domes vadītāji un universitātes pārstāvji rīkos preses konferenci saistībā ar traģēdiju.

Ir pagājušas vairāk nekā sešas nedēļas, kopš 13. novembra agrā rīta stundā nodūra četrus draugus.

Iedzīvotāji arī publicējuši fotogrāfijas, kuras norāda, ka arestētais vīrietis studē kriminoloģiju Vašingtonas štata universitātē.

Kā vēstīts, policijas departaments paziņoja, ka ir saņēmis vairāk nekā 2640 e-pasta ziņojumu, vairāk nekā 2770 tālruņa zvanu un vairāk nekā 1000 iesniegumu FIB, kuros iedzīvotāji dalījušies ar fotogrāfijām, lietiskajiem pierādījumiem un padomiem.

Izmeklētāji līdz šim ir savākuši vairāk nekā 110 lietiskus pierādījumus un aptuveni 4000 nozieguma vietas fotoattēlu.

"Lai palīdzētu izmeklēšanā, ir jāziņo par jebkuriem dīvainiem vai neparastiem notikumiem," sestdien paziņoja pilsētas policija.

21 gadu vecā Keilija Gonkalvesa, 21 gadu vecā Medisona Mogena, 20 gadus vecā Ksana Kernodle un 20 gadus vecais Ītans Čepins, iespējams, miegā tika sadurti vairākas reizes.

Viņu nāve kopš tā laika ir satricinājusi pilsētu, kurā dzīvo aptuveni 25 000 cilvēku un kurā kopš 2015. gada nav reģistrēta neviena slepkavība.

"Notiek spekulācijas bez faktiska pamatojuma, tiek raisītas sabiedrības bailes un tiek izplatīti nepatiesi fakti," tika teikts Maskavas policijas departamenta paziņojumā.

Dažu nedēļu laikā tika izveidotas desmitiem "Facebook" grupu un "Reddit" ierakstu, kas veltīti jaunākās informācijas apkopošanai un policijas paziņojumu vai pavedienu analīzei.

Divās lielākajās "Reddit" grupās, kas koncentrējas uz izmeklēšanu, sākotnēji pievienojās 80 000 dalībnieku, savukārt lielākajā "Facebook" grupā šobrīd ir 35 000 dalībnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu