Izraēlas raķešu triecienā Damaskas lidostai četri nogalinātie

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēlas bruņotie spēki pirmdien ar raķetēm apšaudījuši Damaskas starptautisko lidostu, nogalinot četrus cilvēkus, ziņoja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēstīja, ka uzbrukums noticis ap plkst.2 (ap plkst.1 pēc Latvijas laika) un pēc tam lidosta pārtraukusi darboties.

SANA, atsaucoties uz avotu Sīrijas armijā, ziņoja, ka Izraēlas raķešu uzbrukumā lidostai nogalināti divi Sīrijas armijas karavīri, taču SOHR, kas savos ziņojumos paļaujas uz Sīrijas avotu informāciju, vēstīja, ka uzbrukumā zaudējuši dzīvību kopumā četri cilvēki.

"Tika nogalināti četri kaujinieki, tai skaitā divi Sīrijas karavīri," ziņu aģentūrai AFP pavēstīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

Raķetes arī trāpījušas Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" un proirānisko grupu pozīcijām lidostā un tās apkārtnē, to vidū ieroču noliktavai, sacīja SOHR vadītājs.

Izraēla kopš 2011.gada ir veikusi simtiem gaisa triecienu Sīrijai, vēršoties pret valdības karaspēka pozīcijām, Irānas atbalstītiem spēkiem un "Hizbollah".

Pēdējā reize, kad Damaskas lidosta nedarbojās, bija jūnijā - arī toreiz tas notika Izraēlas uzlidojumu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu