Reaģējot uz ģimenes konfliktu Dienvidkurzemes novadā, policija konstatē 1700 nelegālās cigaretes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: underworld/Shutterstock

Valsts policija (VP) izsaukumā uz ģimenes konfliktu Dienvidkurzemes novadā konstatējusi 1700 nelegālās cigaretes, norāda VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pirmdien, 2. janvārī, ap plkst. 20.50 VP tika saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā, Medzes pagastā, kādā īpašumā notiek ģimenes konflikts. VP Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un zvanītāja paskaidroja, ka kopīgas alkohola lietošanas laikā viņai izcēlies konflikts ar vīru un vienu no ciemiņiem.

Likumsargi ar personām pārrunāja situāciju, un sieviete pēc pārrunām apgalvoja, ka viņai pretenziju pret viesi nav, taču vēlējās, lai vīrs dodas prom.

Pirms aiziešanas vīrs apgalvoja, ka viens no ciemiņiem atrodas VP meklēšanā, taču likumsargi, pārbaudot informāciju, neguva tam apstiprinājumu. Brīdī, kad vīrietis bija gatavs doties prom, viņš savai sievai palūdza cigaretes. Sieviete no telpas iznesa cigaretes "NZ Gold" bez Latvijas akcīzes markām un deva tās vīrietim.

Likumsargi, pamanot, ka tiek uzglabātas nelegālās cigaretes, lika tās nolikt uz galda un iegāja telpā, kur redzēja, ka zem trepēm atrodas skapis, kura plauktā bija cigarešu paciņas, kā arī maiss ar cigarešu blokiem.

Sieviete atzina, ka cigaretes pieder viņai.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas par notikušo sāka administratīvā pārkāpuma procesu par tādu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, kuri nav marķēti ar Latvijas akcīzes nodokļa markām un 1700 cigaretes jeb 85 cigarešu paciņas tika izņemtas. Par šādu administratīvu pārkāpumu tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods līdz 700 eiro.

Pārējie seši ciemiņi, izdzirdot par cigarešu izņemšanu, sāka uzvesties agresīvi un traucēt policistiem strādāt. Viens no vīriešiem, par kuru sākotnēji bija sūdzības no izsaucējas puses, nereaģēja uz pieprasījumu doties uz citu telpu un netraucēt darbu.

Vīrietis novilka virsjaku, nostājies kaujas pozā un gāja virsū policistiem, draudot fiziski izrēķināties. Likumsargi vīrieti aizturēja un pret viņu sāka administratīvā pārkāpuma procesu par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu. Par šādu administratīvu pārkāpumu tiek piemērots sods 700 eiro apmērā. Aizturētais vīrietis atradās 3,38 promiļu reibumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu