Stradiņa slimnīca izvērtē kļūdu, kuras dēļ morgā tika sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Morgs. Ilustratīvs attēls.
Morgs. Ilustratīvs attēls. Foto: D.SINOVA/AFP

Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) izvērtēs iesaistīto slimnīcas darbinieku rīcību, kā arī iespējamos iemeslus kļūdainai rīcībai, kuras rezultātā iestādes morgā tika sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi, vēstīts paziņojumā slimnīcas mājaslapā.

Slimnīca izsaka visdziļāko līdzjūtību mirušo ģimenēm un atvainojas par situāciju, kas radusies slimnīcas darbinieku pieļautas kļūdas rezultātā. PSKUS apliecina, ka tiks darīts viss iespējamais, lai atbalstītu mirušo ģimenes un palīdzētu viņu piederīgajiem atrisināt radušos sarežģījumus pēc iespējas drīzāk.

Šobrīd slimnīcā ir sākta iekšējā pārbaude par notikušo. Tiek apzināti lietas apstākļi, iesaistītās personas un meklētas iespējamās nepilnības procesā. Savukārt pēc šīs pārbaudes rezultātiem slimnīcas vadība izvērtēs iesaistīto slimnīcas darbinieku rīcību, kā arī iespējamos iemeslus kļūdainai rīcībai.

Ja noskaidrosies, ka notikušajā vainojama darbinieku nolaidība vai kādu konkrētu darba procedūru neievērošana, var tikt pieņemts lēmums par darba attiecību pārtraukšanu.

Tāpat slimnīca plāno pilnveidot atbilstošus procesus, lai šāda situācija nākotnē nebūtu iespējama.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likumu līķa ekshumāciju drīkst veikt ar mirušās personas tuvinieka piekrišanu vai ar izmeklēšanas tiesneša lēmumu.

Kā ziņots, PSKUS morgā tika sajaukti mirušu cilvēku ķermeņi.

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" vēstīja, ka kāda sieviete decembrī tika nogādāta slimnīcā, kur viņas dzīvību glābt neizdevās. Pēc Ziemassvētkiem bija paredzētas bēres, taču vien kapsētā tika secināts - zārkā neatrodas mirušās tuvinieces ķermenis, bet cits, kas tērpts drēbēs, kuras bija paredzētas mirušajai sievietei.

Pašlaik arī neesot izdevies noskaidrot, kur sievietes ķermenis palicis, visticamāk, tas ir apglabāts citā vietā.

Mirušās sievietes radinieces vērsušās Valsts policijā, kura saistībā ar notikušo sākusi kriminālprocesu. Pārbaude sākta arī Stradiņa slimnīcā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu