Internetveikala īpašniece piesavinās klientu naudu un tērē to savām vajadzībām (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūru apsūdzēt internetveikala īpašnieci par naudas piesavināšanos 21 957 eiro apmērā no klientiem, informēja policija.

2022. gada nogalē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par naudas līdzekļu piesavināšanos lielā apmērā – 21 957 eiro. Šie naudas līdzekļi tika iegūti no personām, kuras interneta vietnē www.tehnoline.lv bija pasūtījušas preces un veikušas priekšapmaksu. Par aizdomās turēto tika atzīta internetveikala īpašniece, pret kuru lūgts uzsākt kriminālvajāšanu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 2. nodaļas amatpersonas, pēc iesniegumu saņemšanas no cietušiem iedzīvotājiem, uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 179. panta trešās daļas, proti, par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidroja, ka laika posmā no 2018. gada oktobra līdz 2019. gada maijam vairākas personas iepirkušās internetveikalā www.tehnoline.lv, veikušas priekšapmaksu par izvēlētām precēm, taču tās nav saņēmušas. Arī uz personu lūgumiem atdot naudu par nepiegādātām precēm, atbildes netika sniegtas.

Likumsargi ieguva pierādījumus tam, ka uzņēmuma amatpersona pircēju pārskaitīto naudu par precēm pārskaitījusi uz savu bankas kontu, pēc kā izņēmusi skaidrā naudā bez attaisnojuma dokumentiem un izlietojusi to savām vajadzībām. Kopumā sieviete piesavinājusies naudas līdzekļus 21 957 eiro apmērā un viņas noziedzīgo darbību rezultātā cietušas 53 personas. Jāpiebilst, ka sākotnēji internetveikals darbojies kā tas paredzēts, proti, cilvēki iegādājās preces, veica apmaksu un tās saņēma.

Aizdomās turētā 1983. gadā dzimusī internetveikala īpašniece iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

Iegūstot pietiekamu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, 2022. gada decembrī tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu