Kremlis tuvākajā laikā plāno liegt iesaukuma vecuma vīriešiem pamest Krieviju, norāda Kijiva (9)

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Daļējas mobilizācijas laikā iesauktie rezervisti atvadās no radiniekiem un draugiem, dodoties prom no iesaukšanas punkta Sanktpēterburgā 2022. gada 27. septembrī.
Daļējas mobilizācijas laikā iesauktie rezervisti atvadās no radiniekiem un draugiem, dodoties prom no iesaukšanas punkta Sanktpēterburgā 2022. gada 27. septembrī. Foto: -/AFP

Krievija sper soļus, lai pirms kārtējā mobilizācijas viļņa, kas paredzēts janvārī, nepieļautu iesaukuma vecuma vīriešu masveida izceļošanu uz ārzemēm, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

"Krievijas Federācijas militāri politiskā vadība izvērš pasākumus, lai nepieļautu iesaukuma vecuma vīriešu masveida izceļošanu uz ārzemēm pirms kārtējā mobilizācijas viļņa, kas ir gaidāms šā gada janvārī. Nav izslēgts pilnīgs aizliegums valsts robežu šķērsot iesaukuma vecuma vīriešiem," teikts ģenerālštāba paziņojumā.

Paralēli tam notiek iedzīvotāju pasportizācija okupētajās Ukrainas Luhanskas apgabala teritorijās.

"Okupētā reģiona banku iestādes maksājumu karšu noformēšanai pieprasa Krievijas Federācijas pases," teikts paziņojumā.

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs jau iepriekš norādīja, ka Kremlis janvāra sākumā plāno slēgt robežu un izsludināt mobilizāciju Krievijā un Baltkrievijā. Tika minēts, ka mobilizācija varētu tikt izsludināta 5. janvārī.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu