Video ⟩ RAKUS un Onkoloģijas centra konflikts: slimnīca sasauc preses konferenci (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Višņakovs
Aleksejs Višņakovs Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien, 9. janvārī, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā notiek mediju brīfings, kurā RAKUS valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Aleksejs Višņakovs stāsta par prioritārajiem darbiem un savu redzējumu krīzes situācijas risinājumiem.

Savukārt slimnīcas padomes pārstāvji informē par pagājušajā nedēļā ar stacionāra "Latvijas Onkoloģijas centrs" ārstiem un onkoloģisko pacientu organizācijām pārrunātiem un izdiskutētiem jautājumiem.

Brīfingā piedalās Višņakovs un RAKUS padomes loceklis Valts Ābols.

TVNET jau vēstīja, ka piektdien, 6. janvārī, "Latvijas onkoloģijas centra" kolektīvs izsūtīja ministru prezidentam, veselības ministrei un Latvijas vadošajām pacientu biedrībām atklātu vēstuli, kurā minēja vairākus aspektus pa plašu rezonansi ieguvušo konfliktu starp Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdi un centra ārstiem.

"Latvijas onkoloģijas centra" speciālisti norādīja, ka vēlas strādāt atbilstoši mūsdienu standartiem, sniedzot un nodrošinot ikvienam onkoloģiskajam pacientam efektīvāko un visaptverošāko veselības aprūpi, kas onkoloģijas nozarē ir ārkārtīgi sarežģīti un no ārsta prasa milzīgu darbu un atbildību. Piemēram, pielietojot augsta toksicitātes riska sistēmisku terapiju, ārsta un pacienta sadarbība ārstniecības procesā ir ļoti intensīva, kas prasa no ārsta augstu profesionalitāti un nepārtrauktu uzmanību.

Speciālisti arī akcentēja, ka to var attiecināt arī uz radiologu terapeitu un radiologu diagnostu darba specifiskumu un augsto kvalifikācijas nepieciešamību. Mūsdienu staru terapijas iespējas un pielietojums, piemēram, augstu devu radioķirurģija, turpina paplašināties un tas būtiski palielina ārstu noslodzi.

Attīstoties radioloģisko tehnoloģiju iespējām un pieaugot kopējam onkoloģisko pacientu skaitam, radiologu diagnostu darbs paliek aizvien sarežģītāks, laikietilpīgāks un prasa papildus profesionālo pilnveidošanos, ko speciālisti nereti veic savā brīvajā laikā.

Līdz ar to, viena no LOC ārstu kolektīva prasībām ir nodrošināt atbilstošus darba apstākļus un konkurētspējīgu atalgojuma pieaugumu visu specialitāšu ārstiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu