Foto ⟩ Policija uziet 76 tūkstošus nelegālo cigarešu un 40 litrus kandžas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas kriminālprocesa ietvertos veica sankcionētu kratīšanu Talsu novadā un no nelegālās aprites izņēma vairāk nekā 76 tūkstošus cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, 60 litrus nelegālā alkohola un destilācijas aparātu.

Šā gada 7. janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu trīs īpašumos Talsu novadā un konstatēja nelegālās cigaretes ievērojamā apmērā.

Ziņots, ka no nelegālās aprites izņemtas 44 000 cigaretes “NZ Gold Slim”, 25 800 cigaretes “Marlboro Gold”, 6600 cigaretes “Winston Blue” un 20 cigaretes “Prince”.

Kopumā no nelegālās aprites izņemtas 76 420 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām jeb 3 821 cigarešu paciņas.

Tāpat īpašumā tika atrasti pudelēs un kannās uzglabāti 60 litri šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, destilācijas aparāta sastāvdaļas un destilācijas aparāts.

40 litri no izņemtā ir kandža, bet 20 litri – brāga.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījum izdarīšanu tika aizturēts vīrietis – Talsu novada iedzīvotājs, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Valsts policijas Talsu iecirkņa amatpersonas turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā.

Foto: Valsts policija

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: Valsts policija

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu