Pētījumā atklāta skumjā patiesība par pārīšiem, kuri strādā no mājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Mēs pieredzējām, kā pandēmija veselas populācijas visā pasaulē piespieda strādāt no mājām un bieži vien būt kopā ar saviem mīļotajiem 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Jaunā pētījumā ASV un Ķīnas zinātnieki secinājuši, ka precētiem heteroseksuāliem pāriem mājas un darba dzīves sajaukšana var būt pamatīgs izaicinājums attiecībām.

Problēmas rada tieši ikdienas mājasdarbu un profesionālā darba sajaukšana un tas, cik daudz vīrietis un sieviete, strādājot no mājām, paveic ar darbu nesaistītas lietas, piemēram, mājas kopšanu vai rotaļas ar bērniem utt.

Zinātniskajā žurnālā “Personnel Psychology” publicētie pētījuma rezultāti ir balstīti uz 223 precētiem, algotu darbu strādājošiem pāriem no Ķīnas un Dienvidkorejas ar vai bez bērniem. Visiem dalībniekiem tika lūgts atklāt, cik daudz ar algoto darbu nesaistītu mājsaimniecības uzdevumu viņi veic darba laikā, strādājot no mājām.

“Mēs atklājām, ka vīriešiem un sievietēm pieredze, strādājot no mājām, nav vienāda,” teica pētnieki.

Statistika atklāja, ka, strādājot no mājām vienatnē, visi aptaujas dalībnieki juta, ka darāmā mājās ir vairāk. Savukārt, kad precētais pāris strādāja kopā no mājām, tad vīrieši mājsaimniecības labā izdarīja mazāk nekā sievietes. Citiem vārdiem, vīrietis sievietēm mājas soli darba dienās nepavisam neatviegloja.

Abu valstu aptaujātās sievietes jutās vainīgas, ka darba dēļ nav varējušas paveikt vairāk mājās vai pabūt kopā ar ģimeni. Ar vīriešiem gan tā nebija.

Pētījums liecina, ka vīrieši varētu vairāk palīdzēt savām sievietēm mājas solī, ja viņu darba laiks ir elastīgāks.

Šā pētījuma mērķis ir uzlabot strādāšanas no mājām pieredzi kā darbiniekam, tā arī darba devējam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu