Tunisijā notiesātas deviņas sieviešu teroristu grupējumu locekles

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Tunisijā tiesa piespriedusi cietumsodus deviņām sieviešu teroristu grupējuma loceklēm par gatavošanos nogalināt valdības ministru, ceturtdien vēsta mediji.

Tunisijā šis ir pirmais zināmais gadījums, kad atklāts teroristu grupējums, kur visi locekļi ir sievietes.

Divām grupējuma līderēm piespriesti 25 gadu cietumsods, bet pārējām septiņām apsūdzētajām piemēroti cietumsodi no trim līdz 14 gadiem. Viena no apsūdzētajām tika attaisnota.

Tiesa spriedumu pieņēma otrdien, bet Tunisijas prokuratūrai nav preses pārstāvja un tā jau mēnešiem ilgi neatbild uz žurnālistu jautājumiem.

Lieta datējama ar 2016.gadu, kad sociālajos medijos parādījās ziņas par mēģinājumu nogalināt toreizējo iekšlietu ministru Hedi Madždubu, kad viņš apmeklēja vecākus, bet ministra birojs šīs ziņas noliedza.

Privātā radio stacija "Mosaique FM" ziņoja, ka viena no teroristu grupējuma loceklēm dzīvojusi blakus Madžduba vecākiem un tika apsūdzēta par to, ka nodevusi grupējumam informāciju par viņa vizīti.

Pēc ilggadējā autoritārā prezidenta Zina el Abidina ben Ali gāšanas 2011.gada sacelšanās laikā Tunisijā notikusi virkne teroristu uzbrukumu, kuros nogalināti desmitiem cilvēku, tai skaitā drošības dienestu darbinieki un tūristi.

Taču varasiestādes apgalvo, ka pēdējos gados panākušas lielu progresu cīņā pret teroristiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu