Vissezonas riepas nav piemērotas Latvijas ziemām, uzskata eksperti (22)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: RoClickMag/Shutterstock

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) uzsākusi diskusiju par automobiļu riepu, kas marķētas tikai ar M+S apzīmējumu lietošanas aizliegumu ziemas sezonā, ja tām papildus nav arī sniegpārsliņas un kalna marķējuma, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja CSDD Tehniskā departamenta direktors Jānis Liepiņš.

Riepas tikai ar M+S apzīmējumu tiešām paredzētas citam tirgum, un ziemā, apledojuma apstākļos, nestrādā, vērtēja auto riepu eksperts Didzis Zaļkalns un satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis.

"Latvija nevar būt kā tāda maza sala un ieviest prasības, kuras visapkārt pārējiem ir citādākas. Nu tad lēnām, kā ziema mums parasti nāk no polārā loka, arī šīs prasības no Skandināvijas puses virzās uz Eiropas pusi, un attiecīgi pēc Skandināvijas šobrīd šādu prasību ir ieviesusi jau Igaunija, un tad mēs esam nākošā valsts aiz Igaunijas, kas arī ievieš šīs prasības," iespējamo grozījumu ieviešanu komentēja Liepiņš.

CSDD pārstāvis gan uzsvēra, ka būtiskākais nav prasību kopums un sekošana citu valstu piemēram, bet tas, ar ko ikdienā nākas saskarties ceļu satiksmē.

"Ir autovadītāji, kuriem liekas, ka viņi ir nopirkuši ziemas riepas, jo uz riepām ir marķējums M+S, bet faktiski, ja mēs skatāmies šīs riepas profilu, tad tas profils principā atbilst Latvijas vasaras riepu profilam. Tādējādi šim auto vadītājam savu automobili novaldīt ziemas apstākļos ir samērā grūti," skaidroja Liepiņš.

Viņam piekrita Zaļkalns, norādot, ka riepas tikai ar M+S marķējumu nav paredzētas Latvijas ziemas braukšanas apstākļiem, sevišķi apledojumam.

Plašāk lasi šeit!

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu